Λουκέτο στο εργοστάσιο “Κάμπος Χίου” – Η παραγωγή μεταφέρεται στα Τρίκαλα

kampos-chiou-1536x1147-1
Οριστικό λουκέτο στο εργοστάσιο “Κάμπος Χίου” – Η παραγωγή μεταφέρεται στα Τρίκαλα
Λίγους μήνες μετά την εξαγορά της επιχείρησης “Κάμπος Χίου” από τον όμιλο “Ελληνικά Γαλακτοκομεία“, οι παραγωγικές εγκαταστάσεις του γνωστού brand στο νησί οδηγούνται σε οριστικό κλείσιμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες διοικητικές λειτουργίες μεταξύ των οποίων και το λογιστήριο αναμένεται να παύσουν μετά τις 15 Μαΐου.
Η απόφαση συνοδεύεται από τη μεταφορά ολόκληρης της παραγωγικής δραστηριότητας στο νέο εργοστάσιο αναψυκτικών της εταιρείας “Κλιάφα”, στα Τρίκαλα, όπου έχει ήδη εγκατασταθεί ο σύγχρονος εξοπλισμός της μονάδας της Χίου.
Πρόκειται για μια κίνηση πλήρους συγκέντρωσης και αναδιοργάνωσης της παραγωγής, υπό την εποπτεία του ομίλου που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια διακριτή δυναμική στον χώρο των τροφίμων.
Το εργοστάσιο του «Κάμπου Χίου», που αποτέλεσε για δεκαετίες σημείο αναφοράς στην τοπική οικονομία και επεξεργασία χυμών από εσπεριδοειδή του νησιού, παύει πλέον τη λειτουργία του.
Οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν στη Χίο έχουν ήδη αποδεσμευθεί, καθώς η εταιρεία δεν προχώρησε σε μεταφορά προσωπικού στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Παρά ταύτα, η φετινή συγκομιδή των φρούτων πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τη συνεργασία των τοπικών παραγωγών και σε πλήρεις ποσότητες.
Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, η στρατηγική για το brand “Κάμπος Χίου” προβλέπει τη διατήρηση της επωνυμίας και της ταυτότητάς του, με τη μεταφορά των πρώτων υλών από τη Χίο μία φορά τον χρόνο, όπως συνέβαινε έως τώρα, και τη συμπλήρωση των αναγκών παραγωγής με ελληνικούς χυμούς από άλλες περιοχές.
Πηγή foodreporter .gr
Exit mobile version