Το πιο ακριβό SUV που κυκλοφορεί στην Ελλάδα-Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του;

428613379_440157761677654_1293473251814833304_n

Η πρώτη Rolls Royce Cullinan, επί ελληνικού εδάφους, είναι γεγονός και ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η σχέση αγάπης του Δημήτρη Μελισσανίδη με τα αυτοκίνητα, χρονολογείται από την εποχή που ξεκινούσε την επιχειρηματική του δραστηριότητα, με τη σχολή οδηγών στη Νίκαια, αλλά όσο η οικονομική ισχύς μεγάλωνε, τόσο εμπλουτιζόταν και η προσωπική συλλογή από πολυτελή αυτοκίνητα.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, διατηρεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο προσωπικό μουσείο, από εμβληματικά μοντέλα, αλλά στην παρούσα φάση με την Rolls–Royce Cullinan, περνά σε άλλο επίπεδο. Το μαύρο θηριώδες SUV, με κόστος κτήσης άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ (ανάλογα με τις εξατομικευμένες απαιτήσεις των πλούσιων πελατών) εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο V12 κινητήρα των 571 ίππων, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Πρόκειται για μια σουίτα επί τροχών, που οι εκλεκτοί επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν στη διαδρομή τους το ποτό τους στα ειδικά κρυστάλλινα ποτήρια, καθώς το αυτοκίνητο κυλάει στο δρόμο χωρίς ο παραμικρός θόρυβος να κάνει την εμφάνισή τους στο εσωτερικό.

Η τιμή του κυμαίνεται στα 430.000 ευρώ για να το αγοράσει κανείς καινούργιο από τη Rolls Royce! Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι, πως το αυτοκίνητο δεν διαφέρει ούτε στο ελάχιστο εμφανισιακά από μία κοινή Cullinan, με το εσωτερικό να συνεχίζει να αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας με σκούρο κόκκινο δέρμα να καλύπτει σχεδόν όλες τις επιφάνειες. Όλες οι μετατροπές που προαναφέραμε σημαίνουν πως το αυτοκίνητο εκτός του ότι είναι αλεξίσφαιρο, είναι ικανό να αντέξει την ταυτόχρονη πυροδότηση δύο χειροβομβίδων!

 

Πιο συγκεκριμένα το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με:

  • Runflat ελαστικά
  • Σύστημα ενδοεπικοινωνίας και σειρήνα
  • Τροχούς και φρένα υψηλότερης αντοχής
  • Φώτα εκτάκτου ανάγκης και
  • Σύστημα πυρόσβεσης

 

 

sportal.gr