Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης-Πέφτουν οι τιμές στο πετρέλαιο

Άνοιξε την Τρίτη η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης. Οι δικαιούχοι αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.

Μέσα σε ένα κλίμα ακρίβειας, έρχεται μια ευχάριστη είδηση για τα νοικοκυριά, καθώς τις τελευταίες ημέρες οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης παρουσιάζουν πτωτική πορεία.

Πετρέλαιο θέρμανσης

Μιλώντας την Τετάρτη στην ΕΡΤ, η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής κ. Μαρία Ζιάγκα «έβγαλε» μια ευχάριστη είδηση.

Η κ. Ζιάγκα ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν μειωθεί οι τιμές του πετρελαίου, περισσότερο για το πετρέλαιο κίνησης και λιγότερο για την αμόλυβδη, ωθώντας χαμηλότερα και τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης.

Οι πρώτες παραγγελίες είχαν γίνει με τιμή 1,38-1,39, στη συνέχεια ανέβηκαν στο 1,42-1,44, για να ξαναπέσουν σήμερα στο 1,35-1,39.

Χαμηλή ζήτηση

Όπως σημείωσε η κ. Ζάγκα, οι παραγγελίες προς το παρόν είναι λίγες λόγω της καλοκαιρίας, οδηγώντας τους καταναλωτές σε στάση αναμονής, προσδοκώντας ότι οι τιμές θα μειωθούν κι άλλο.

Τέλος, η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής ανέφερε πως οι περισσότερες παραγγελίες έχουν γίνει από μονοκατοικίες και πολυκατοικίες με λίγα διαμερίσματα.

Επίδομα θέρμανσης

Εν τω μεταξύ, άνοιξε χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα «myΘέρμανση» για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία να υποβάλουν αιτήσεις έως και τις 8 Δεκεμβρίου, ενώ έως τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης, που φέτος κυμαίνεται από 100 έως και 1.000 ευρώ.

Όσοι ήταν δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 λαμβάνουν ως προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης το συνολικό ποσό επιδόματος που τους είχε καταβληθεί κατά την περσινή περίοδο.

Για όσους έλαβαν πέρυσι διπλάσιο επίδομα θέρμανσης, καθώς γύρισαν την πλάτη στο φυσικό αέριο ή ήταν νέοι δικαιούχοι, η προκαταβολή ορίζεται στο ήμισυ του συνολικού επιδόματος που τους είχε καταβληθεί.