Έκλεισε συμφωνία για γάλα στη Λέσβο, η “Βοσκοπούλα” του Δημ. Μπαταγιάννη

Ο συνεταιρισμός της Αγίας Παρασκευής Λέσβου και ο Δημήτρης Μπαταγιάννης της βιομηχανίας γάλακτος «Βοσκοπούλα», έδωσαν τα χέρια και χάραξαν το δρόμο για τις συμφωνίες μεταξύ των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών και των τυροκομικών επιχειρήσεων
Στο 1,60 ευρώ ανά κιλό προσδιορίστηκε η τιμή για το πρόβειο γάλα, στα 0,96 ευρώ η τιμή για το κατσικίσιο γάλα και στα 1,70 ευρώ η τιμή για το βιολογικό πρόβειο γάλα των μελών του Συνεταιρισμού της Αγίας Παρασκευής Λέσβου.
Η γενική συνέλευση του Συνεταιρισμού, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου, αποφάσισε να δώσει  και φέτος το γάλα των μελών του στην επιχείρηση «Βοσκοπούλα». Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία μεταξύ των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών της Λέσβου και των τυροκομικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Η τιμή του πρόβειου γάλακτος που πέτυχε ο Συνεταιρισμός της Αγίας Παρασκευής, ως σήμερα 13 Οκτωβρίου, είναι η ψηλότερη τιμή που δόθηκε σε όλη την Ελλάδα δεδομένου ότι αφορά όλη την ποσότητα του γάλακτος που θα παράγουν τα μέλη του Συνεταιρισμού ανεξάρτητα από τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά (π.χ. περιεκτικότητα σε λιποπρωτεϊνες).

Επίσης η συμφωνία αυτή κάνει τον Συνεταιρισμό της Αγίας Παρασκευής, για ακόμη μια χρονιά, καθοριστικό παράγοντα στην χονδρική αγορά του γάλακτος καθώς πρακτικά είναι δύσκολο ας αδύνατο άλλος συνεταιρισμός της Λέσβου να δώσει τιμή παραγωγού κάτω από τα 1,60 ευρώ ανά κιλό.