Έκτακτο: Επίκειται ανασχηματισμός ίσως και τις επόμενες ώρες

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι επίκειται ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες θέλουν να τον έχει αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον χρόνο να είναι θέμα ορισμένων ημερών ή ακόμα και ωρών.

Δεν αποκλείεται δηλαδή να ανακοινωθεί και εντός της ημέρας. Στόχος είναι η επαναλειτουργία της κυβερνητικής μηχανής, καθώς ορισμένες επιλογές που έγιναν με την ανακοίνωση του σχήματος μετά τις εκλογές του Ιουνίου, δεν απέδωσαν.

Ορισμένοι φωτογραφίζουν τον Γιάννη Οικονόμου, σημερινό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να είναι μεταξύ αυτών που θα αποχωρήσουν. Και πιθανώς να βρεθεί ξανά στην Κατεχάκη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη θα βρεθεί πιθανότατα ο Αδωνις Γεωργιάδης.

εν είναι ακόμα σαφές αν την τύχη του Γιάννη Οικονόμου θα ακολουθήσει και ο υφυπουργός του ΠΡΟΠΟ Κώστας Κατσαφάδος που βρέθηκε στο στόχαστρο του Ολυμπιακού μετά τα επεισόδια στου Ρέντη.

Για το υπουργείο Εργασίας από όπου φαίνεται να αποχωρεί για το Υγείας ο Αδωνις Γεωργιάδης, ακούγεται και το όνομα του Θόδωρου Ρουσόπουλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση του ανασχηματισμού θα γίνει ίσως και σήμερα ή το αργότερο αύριο Πέμπτη- ένα άλλο σενάριο είναι οι ανακοινώσεις να γίνουν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου- και σε αυτή την περίπτωση οι υπουργοί θα ορκιστούν την Πέμπτη και θα αναλάβουν αμέσως δουλειά.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι οπαδός των πολλών ανασχηματισμών και αρχικά γινόταν λόγος για διορθωτικό ανασχηματισμό την Ανοιξη, αλλά φαίνεται- λένε όσοι επιμένουν ότι ανασχηματισμός θα γίνει άμεσα – ότι οι επιδόσεις ορισμένων υπουργών σε συνδυασμό με γεγονότα που προκάλεσαν την αντίδραση της κοινής γνώμης, τον οδήγησαν στην επίσπευση των αποφάσεων.

Ορισμένοι, για να ενισχύσουν το σενάριο, επικαλούνται και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει προγραμματίσει κάποια δραστηριότητα μέχρι και την Παρασκευή οπότε και θα αναχωρήσει για τις Αιγές προκειμένου να εγκαινιάσει την αναστήλωση του ανακτόρου του Φιλίππου του Β’.

Περισσότερα σε λίγο….

 

thetoc