Έξοδος των εορτών. Στα ύψη οι προ-κρατήσεις στη Καλαμπάκα

 

Έτοιμοι να εκδράμουν στους δημοφιλείς, χειμερινούς προορισμούς της χώρας, για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εμφανίζονται οι Έλληνες.

Οι κρατήσεις στα Airbnb κυμαίνονται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τους παράγοντες του τουρισμού.

Πάνω από 80% οι προκρατήσεις για τις ημέρες των εορτών

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών είναι άκρως εντυπωσιακά καθώς ξεπερνούν ήδη το 80%, ενώ τις επόμενες ημέρες η κίνηση αναμένεται να ενταθεί και τα ποσοστά να φτάσουν στο 100%.

«Τη φετινή χρονιά μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας φαίνεται να προγραμμάτισε νωρίς τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μετά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, όπου οι πληρότητες άγγιξαν το 100% στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών και τις υψηλές πληρότητες που είδαμε στο σύνολο των Σαββατοκύριακων του Νοεμβρίου, συνεχίζουμε με αισιόδοξα μηνύματα», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates.

Ειδικότερα για τη Καλαμπάκα που αποτελεί θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων τα μέχρι σήμερα στοιχεία κάνουν λόγο για τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 97%, με το κόστος να κυμαίνεται από 496€ για τα Χριστούγεννα.

Για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 84% και το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις από 337€ έως 587€.

Αναλυτικά ακολουθεί ο σχετικός πίνακας με τα ποσοστά προ-κρατήσεων και το κόστος, στους πιο δημοφιλείς προορισμούς των εορτών: