Έως 19 Ιανουαρίου ανοικτή η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα ρεύματος αφορά την κύρια κατοικία, ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη

Πάνω από 200.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην ειδική εφαρμογή στο myAADE για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα. Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση αιτήσεων ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιανουαρίου. Οι δυνητικοί δικαιούχοι εκτιμώνται από το υπουργείο στα 1,2 εκατ. νοικοκυριά.

Η περίοδος που καλύπτει το επίδομα είναι το πρώτο τρίμηνο του 2024, με τη συνολική ενίσχυση να κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ, περιορίζοντας επομένως τους λογαριασμούς που θα πληρώσουν για τη χρήση του κλιματιστικού, της αντλίας θερμότητας ή του θερμαντικού σώματος που θα χρησιμοποιήσουν φέτος για να ζεσταθούν.

Η ενίσχυση θα χορηγηθεί σε έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό, ο οποίος εκδίδεται από τον εκάστοτε προμηθευτή. Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους (είτε αυτή είναι ιδιόκτητη είτε μισθώνεται είτε έχει παραχωρηθεί δωρεάν).