Αι καλά. Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος επιστρέφει στη ΝΔ και θα είναι υποψήφιος στην Ηλεία

Επιστρέφει στη ΝΔ ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και τάσσεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολλά χρόνια μετά την διαγραφή του από το κόμμα.

Η διαγραφή του είχε γίνει το 1998, όταν πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πριν συμπληρώσει 12 μήνες στην προεδρία, λόγω έντονης εσωκομματικής αμφισβήτησης, διέγραψε έξι στελέχη και έθεσε όχι εκτός αλλά «υπεράνω κόμματος» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με αφορμή νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ της τότε κυβέρνησης Σημίτη.

Στις 3 Φεβρουαρίου 1998 παραπέμπονται στο Πειθαρχικό και διαγράφονται οι Γ. Σουφλιάς, Στ. Μάνος, Β. Κοντογιαννόπουλος και, για ένα έτος, οι Α. Παπαληγούρας, Π. Τατούλης και Ν. Κάκκαλος. Το αιτιολογικό ήταν ότι δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή κατά την ψήφιση της επίμαχης διάταξης για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος στις ΔΕΚΟ.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκλέχθηκε βουλευτής στη Β΄Αθηνών στις εκλογές του 2000. Τον Ιούλιο του 2003 έγινε υφυπουργός υγείας και πρόνοιας στην κυβέρνηση Σημίτη. Το 2008 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος Δράση το οποίο συμμετείχε μόνο στις Ευρωεκλογές του 2009 και δεν εξέλεξε κανέναν Ευρωβουλευτή. Τον Ιούλιο του 2009 αποχώρησε από τη Δράση