Αλλαγές Χατζηδάκη της τελευταίας στιγμής στο φορολογικό για καφενεία, ταξί και περίπτερα

Τέσσερις μικρές βελτιωτικές παρεμβάσεις παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, κατά τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει πλήρως, από τις προβλέψεις για το τεκμήριο, τα καφενεία στα χωριά με κάτω από 500 κατοίκους και στα νησιά των 3.100 κατοίκων, από τις προβλέψεις του νόμου. Έτσι και αλλιώς μιλάγαμε για 1.800 επιχειρήσεις και με έσοδα τα οποία θα ήταν ούτως ή άλλως περιορισμένα. Οι επιβαρύνσεις ήταν 35 ευρώ, 70 ευρώ, 120 ευρώ ετησίως. Για τέτοιου είδους επιβαρύνσεις μιλούσαμε. Εν πάση περιπτώσει η κυβέρνηση αποφασίζει να τα εξαιρέσει», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Επειδή τα περίπτερα εμπορεύονται προϊόντα με χαμηλό κέρδος, μας έπεισαν, στον διάλογο, ότι θα πρέπει να υπάρξει μία ειδική εξαίρεση ως προς τον τζίρο, ως προς την επιβάρυνση λόγω τζίρου», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «η τρίτη παρέμβαση αφορά στους ασφαλιστικούς συμβούλους που δουλεύουν σε μέχρι δύο εταιρείες. Υπάρχει μια ομοιότητα με τους εργαζόμενους με μπλοκάκια και γι’ αυτό θα υπάρξει και εκεί εξαίρεση».

Τέλος, «στα ταξί, όσοι έχουν μερίδιο μέχρι 25% θα έχουν μείωση κατά 50% στο τεκμήριο που επιβάλλεται από τον νόμο». Ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι αυτές είναι οι τέσσερις εξαιρέσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στο σχέδιο

Προηγούμενο άρθροΟ Ερντογάν στην Αθήνα: Η επίκυψη του Γεραπετρίτη στον Σουλτάνο!(βίντεο)
Επόμενο άρθροΔημ. Σχ. Αγναντερού: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας 3 Δεκεμβρίου