Ανεβαίνει η ένταση: Αγρότες έριξαν γάλα και άχυρο στο κέντρο της Καρδίτσας

Πετώντας συμβολικά δέματα άχυρου και χύνοντας λίτρα γάλα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Ε-65 διοργανώνουν συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή τρακτέρ.

Οι αγροτο-κτηνοτρόφοι στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση πως δεν θα υποχωρήσουν αν δεν δοθούν λύσεις στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Στο πλευρό τους, εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, βρίσκονται εργατικά σωματεία και φορείς, επαγγελματικές ενώσεις κ.ά.

Αγρότες έριξαν γάλα και άχυρο στο κέντρο της Καρδίτσας - Θα διανυκτερεύσουν στην πλατεία της Λάρισας [εικόνες-βίντεο]
Αγρότες
Αγρότες

Σύμφωνα με το neosagon, περίπου στις 6.30 το απόγευμα άρχισε να καταφθάνει στο κέντρο της Καρδίτσας το κομβόι των τρακτέρ και των αυτοκινήτων από το μπλόκο. Περίπου 15-20 τρακτέρ ανέβηκαν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη συγκέντρωση. Οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων παραμένουν ακλόνητοι στο μπλόκο εδώ και σχεδόν 20 ημέρες, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους σε συντονισμό με τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας.

Με τα μπλόκα να παραμένουν σε κομβικά σημεία σε όλη τη χώρα, αναμένεται συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών με τον Πρωθυπουργό την Τρίτη στην Αθήνα με βάση το υπόμνημα των αιτηματων που έχουν αποστείλει.

Αγρότες

Διανυκτέρευση με τα τρακτέρ στην πλατεία της Λάρισας

Την ίδια ώρα, νέα κινητοποίηση οργανώνεται στη Λάρισα. Αγρότες ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους από τον κόμβο του Πλατυκάμπου με προορισμό την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Τα τρακτέρ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, θα μείνουν στην πλατεία όπου και θα διανυκτερεύσουν μέχρι αύριο Σάββατο.

 

thetoc