Ανεμβολίαστοι Υγειονομικοί: Πως θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ. Στα Τρίκαλα η απόφαση του Σ.τ.Ε αφορά 35 εργαζόμενους

Ο Υπουργός Υγείας εξήγησε ότι αναμένουν πρώτα τη δημοσίευση της απόφασης του δικαστηρίου ώστε να δουν ακριβώς τι υποχρεώσεις έχουν και εξέφρασε την ελπίδα η απόφαση να αφήνει δυνατότητα στο υπουργείο να επανέλθει.

Οι όροι Πλεύρη

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης,  έβαλε τους όρους με τους οποίους  θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ .  «Θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ, αλλά δε θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία», τόνισε ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Θάνος Πλεύρης εμφανίζεται, παράλληλα, ανυποχώρητος και έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, πως εφόσον το δικαστήριο αποφάσισε ότι «πρέπει να υπάρχουν στο σύστημα υγείας γιατροί που δεν πιστεύουν στην επιστήμη τους», θα δρομολογηθεί η επιστροφή τους αλλά με όρους που θα θέσει το Υπουργείο Υγείας, οι οποίοι θα μειώνουν την επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες , οι υγειονομικοί θα επιστρέψουν με υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid test, το οποίο θα κάνουν με δική τους δαπάνη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση του ΣτΕ αφορά περί τους 35 υγειονομικούς του Νοσοκομείου Τρικάλων, που θα γυρίσουν άμεσα στα καθήκοντά τους.