Ανησυχία: Όπως και με τον Κορονοϊό, η Κίνα δεν ενημερώνει για την μυστηριώδη πνευμονία

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι υγειονομικές αρχές σε ΗΠΑ και Ευρώπη καθώς τα κρούσματα της μυστηριώδους πνευμονίας στην Κίνα αυξάνονται ταχύτατα (στη χώρα ονομάζεται «σύνδρομο του λευκού πνεύμονα») με την ιατρική κοινότητα να ζητάει διευκρινίσεις για τη νόσο που πλήττει κυρίως παιδιά και εφήβους.

Στην Ευρώπη, όπως και στην ΗΠΑ, έχουν καταγραφεί αυξημένα κρούσματα μυκοπλασματικής πνευμονίας ωστόσο, το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) όπως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Χαρακτηριστικά, το αμερικανικό CDC αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «Δεν υπάρχει λόγος πανικού».

 

Πάντως, όπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ, η ιατρική κοινότητα ζητά εδώ και τώρα από την Κίνα να δώσει περισσότερα στοιχεία για την μυστηριώδη πνευμονία που πλήττει κυρίως παιδιά και εφήβους.

Με αφορμή την επιδημία της μυστηριώδους πνευμονίας που έχει ξεσπάσει στην Κίνα, η κυβέρνηση του Πεκίνου καλείται να δώσει εξηγήσεις προκειμένου να έχουμε μία πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου έτσι ώστε να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε για να προφυλαχθούμε.