Αντιπλημμυρικό έργο στο Αγναντερό, κοντά στην Ε.Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων

Ο Δήμος Μουζακίου εκτελεί αυτές τις ημέρες με ταχείς ρυθμούς ένα πολύ σημαντικό και απολύτως αναγκαίο έργο αντιπλημμυρικού χαρακτήρα στην Τοπική Κοινότητα Αγναντερού, παραπλεύρως της Ε.Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων.

Οι διατιθέμενες πιστώσεις προέρχονται από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 415.000 ευρώ για την υλοποίηση παρεμβάσεων αποκατάστασης ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα, τόσο στον κάμπο, όσο και στην ορεινή ζώνη του Δήμου.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για την κατασκευή ειδικών τεχνικών και αγωγών στις θέσεις «Γκουλιώνη» και «Παλιόμυλος», όπου σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων παρατηρείται αδυναμία των υφιστάμενων υποδομών στα αποστραγγιστικά αυλάκια του αναδασμού, – λόγω ανεπαρκούς διατομής -, να παροχετεύσουν με ασφάλεια τα νερά που συγκεντρώνονται στην περιοχή στον τελικό αποδέκτη.

Συγκεκριμένα:

α) Στη θέση «Γκουλιώνη» αντικαθίσταται ο υφιστάμενος σωληνωτός οχετός που διέρχεται κάτω από την συμβολή δρόμων του αναδασμού, με νέο κιβωτοειδή οχετό από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20, με ελεύθερες διαστάσεις κιβωτίου 2,00μx2,00μ, πάχους τοιχωμάτων 25εκ και μήκους 11,00μ.

β) Στη θέση «Παλιόμυλος» αντικαθίσταται ο υφιστάμενος σωληνωτός οχετός που διέρχεται κάτω από την συμβολή δρόμων του αναδασμού, με νέο κιβωτοειδή οχετό από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20, με ελεύθερες διαστάσεις κιβωτίου 2,00μx2,00μ, πάχους τοιχωμάτων 25εκ και μήκους 6,00μ.

Επίσης, στη θέση «Παλιόμυλος» θα αντικατασταθεί ο υφιστάμενος σωληνωτός οχετός o οποίος οδηγεί τα νερά που συγκεντρώνονται στην περιοχή στον τελικό αποδέκτη, με νέο κιβωτοειδή οχετό από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20, με ελεύθερες διαστάσεις κιβωτίου 3,00μx2,00μ, πάχους τοιχωμάτων 25εκ και μήκους 8,00μ..

Να σημειωθεί ότι με εντολή του Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, αυτοψία στις αναφερόμενες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Πατσιαούρας και Καθημερινότητας του Πολίτη κ. Γιώργος Φούντας, διαπιστώνοντας την ομαλή εξέλιξή τους.

 

πηγή:mouzakinews