Οι περίλυπες φωτογραφίσεις δεν παράγουν αποτέλεσμα-Απαιτείται άμεσα συντονισμός και σχέδιο

Το αποτέλεσμα από την άσκηση της πολιτικής εξαρτάται πάντα από τις διαθέσιμες δυνατότητες του πολιτικού υποκειμένου αλλά και τις αντικειμενικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιδιώκεται η πραγματοποίηση του όποιου πολιτικού στόχου.

Αξιολογείται έτσι η καλή ή η κακή επίδοση των πολιτικών που ασκούν κάποια εξουσία, ανάλογα με τις ευνοϊκές ή δυσμενείς συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρήθηκε η κατάκτηση του στόχου.

Πράγματι, οι δυνατότητες αυτών που ασκούν κάποια εξουσία και οι οποίοι επιχειρούν να λύσουν τα προβλήματα του τόπου τους, να πραγματοποιήσουν κάποιους στόχους και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της κοινωνίας δεν είναι απεριόριστες.

Η επιτυχία των επιδιωκόμενων στόχων, η μέγιστη ή η ελάχιστη ικανοποίηση των υπαρχουσών αναγκών εξαρτάται βεβαίως, από την «τέχνη» που διαθέτει ο υπεύθυνος πολιτικός, δηλαδή την ισχυρή βούληση, την γνώση, την ικανότητα και την επιδεξιότητα με την οποία θα επιχειρήσει την πραγματοποίηση του στόχου, συγχρόνως όμως, εξαρτάται και από τις κρατούσες- εν τόπω και χρόνω- αντικειμενικές συνθήκες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση των μεγάλων καταστροφών στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, κινδυνεύουμε τα επόμενα χρόνια να μείνουμε στις συνεχείς αυτοψίες με περίλυπο η απελπισμένο ύφος για τις ανάγκες της φωτογράφισης και διαμαρτυρίες προς την κυβέρνηση κατά μόνας, με μοναδικό στόχο την προσωπική προβολή.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της περιοχής απαιτούν σχέδιο, απτές λύσεις, ιεράρχηση αναγκών και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους, προκειμένου να παραμείνουν στα χωριά τους.