Απλησίαστα τα ενοίκια των φοιτητικών διαμερισμάτων-Μέχρι και 19 ευρώ το τετραγωνικό!

Και όμως. Στην περιοχή της Άνω Κυψέλης, διαμέρισμα που κατασκευάστηκε το 1972 ενοικιάζεται προς 350€ το μήνα. Το γεγονός ότι η επιφάνεια του είναι μόλις 18 τετραγωνικά, ανεβάζει τη ζητούμενη τιμή ενοικίασης στα 19,40€ ανά τετραγωνικό.

Είναι η… εξαίρεση; Είναι μια ακόμη ένδειξη των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά ακινήτων.

Όσο λιγότερα είναι τα τετραγωνικά μιας αυτόνομης κατοικίας (σ.σ μεγάλο πράγμα η αυτονομία και ας μπαίνουμε στην εποχή της… συγκατοίκησης λόγω υψηλού κόστους) όσο καλύτερα εξοπλισμένο είναι το ακίνητο και όσο λιγότερα είναι τα διαθέσιμα διαμερίσματα στην περιοχή (σ.σ καθοριστικό ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως είναι η εγγύτητα στην σχολή, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στο μετρό) τόσο υψηλότερα ανεβαίνει η ζητούμενη τιμή ανά τετραγωνικό.

Γεγονός είναι ότι ειδικά στο λεκανοπέδιο, δεν υπάρχουν πλέον πολλά διαθέσιμα μικρά ακίνητα καθώς η εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για βραχυχρόνιες μισθώσεις έχει περιορίσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των προσφερόμενων ακινήτων για μακροχρόνιες μισθώσεις και κατά συνέπεια πιέζει τις τιμές των ενοικίων προς τα πάνω.

Τα ακόλουθα παραδείγματα όσον αφορά στις ζητούμενες τιμές ενοικίασης μικρών επιπλωμένων διαμερισμάτων, είναι απολύτως ενδεικτικά των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά:

Γιατί τα ενοίκια των φοιτητικών διαμερισμάτων εκτοξεύτηκαν ακόμα και στα 19 ευρώ το τετραγωνικόΠηγή / Επεξεργασία: Ιστοσελίδες Αγγελιών, Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates,
Διαμερίσματα άνω του 1ου ορόφου πλήρως επιπλωμένα με το σύνολο των οικοσυσκευών.
* Μερικώς ανακαινισμένο, ** Πλήρως ανακαινισμένο.