Αποκάλυψη: Κόλαφος το βούλευμα που παραπέμπει σε δίκη το πρώην στέλεχος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στη Λάρισα

Ως έναν άνθρωπο το προφίλ του οποίου συνάδει με έναν «οξύθυμο, άτεγκτο και απαιτητικό προϊστάμενο» φέρεται να καταγράφει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, τον 62χρονο πρώην στέλεχος της στέλεχος Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που παραπέμπεται για το κακούργημα του βιασμού αλλά και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 45χρονης εκπαιδευτικού, πρώην συνεργάτιδάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr στο βούλευμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «…εάν αυτές οι παραδοχές συνδυαστούν με το προφίλ του “οξύθυμου”, άτεγκτου και απαιτητικού προϊσταμένου (όπως εκτέθηκε ήδη στις αρχές της παρούσας σκέψης) περιγράφουν έναν άνθρωπο με οίηση εξουσίας, που περιχαρακώνει τις ενέργειες τού μέσα από την κραταιά υπηρεσιακή αυθεντία της, γεγονός όμως που καθιστά την όποια κατάχρησή της, όργανο για την διευκόλυνση των επιδιώξεών του. Υπό τις προεκτεθείσες παραδοχές καθίσταται προφανές ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κραταιά θέση του ως ανώτατος υπηρεσιακός παράγων, την χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει μία σταδιακά κλιμακούμενη, αδιόρατη αρχικά, απροσχημάτιστη στη συνέχεια, πίεση δημιουργώντας έτσι έναν αναπόδραστο κλωβό εξουσιαστικής κυριαρχίας για την εγκαλούσα, μέσα στον οποίο είχε την ευκαιρία να δράσει αποτελεσματικά για τις επιδιώξεις του».

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν η 45χρονη καθηγήτρια πριν από έναν χρόνο υπέβαλε μήνυση στον προϊστάμενό της, καταγγέλλοντας ότι στις 17 Σεπτεμβρίου του 2021, στο πλαίσιο νυχτερινής διασκέδασης στον Αγιόκαμπο, δέχθηκε σεξουαλική επίθεση.

Τους ισχυρισμούς της τεκμηριώνει και βιολογικό υλικό που ανιχνεύτηκε στο φόρεμα που φορούσε η 45χρονη την ημέρα του συμβάντος. Από την πλευρά του ο 62χρονος αρνείται τις κατηγορίες.

Εντός του επόμενου διμήνου αναμένεται να οριστεί η δικάσιμος για την υπόθεση.