Αποκολλήθηκαν βράχοι απο τα Μετέωρα. Έπεσαν σε δρόμο μπροστά από αυτοκίνητα

Οι βράχοι αποκολλήθηκαν και έπεσαν σε δρόμο στα Μετέωρα. Από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί στο σημείο, όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες…

Οι βράχοι στα Μετέωρα άρχισαν να κατρακυλούν και έπεσαν σε δρόμο κοντά στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσαν από το σημείο αυτοκίνητα. Πολύ γρήγορα ειδοποιήθηκε η αστυνομία που έβαλε προστατευτικά στο σημείο. Η μετακίνηση των βράχων όμως, λόγω μεγέθους και βάρους ήταν αδύνατη, εκείνα τα πρώτα λεπτά.

Πιο αναλυτικά, νωρίς το πρωί δύο βράχια αποκολλήθηκαν από συστάδα στα Μετέωρα κοντά στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ, στο δεξιό ρεύμα ανόδου. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε από το σημείο κάποιο όχημα και έτσι δεν σημειώθηκε ατύχημα.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο της πτώσης, προσπάθησαν να τα μετακινήσουν, αλλά λόγω του συμπαγούς μεγέθους και της μεγάλης τους βαρύτητας κατέστη αδύνατο, γι’ αυτό κλήθηκε και ζητήθηκε η συνδρομή των αρμόδιων αρχών (περιφέρεια και δήμος). Πέριξ της περιοχής στα Μετέωρα από όπου έπεσαν, τοποθετήθηκαν κώνοι ενώ περιπολικό της αστυνομίας διευκολύνει τη διέλευση των διερχόμενων αυτοκίνητων.

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα στη Θεσσαλία, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία, από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Δείτε τις εικόνες του ekalampaka.gr…