Αστατος καιρός και σήμερα με τον υδράργυρο έως 26 βαθμούς – Πού θα σημειωθούν βροχές

Παραμένει και σήμερα η αστάθεια στον καιρό, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά 6, στα νότια έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά, και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα, Παρασκευή:

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι πρόσκαιρα στα νότια σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-05-2023

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και την Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά γενικά αίθριος καιρός και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

thetoc