Κατασχεμένα φρούτα στην Οιχαλία αντί να πάνε στα ιδρύματα πήγαν σε χωματερή.

Χωρίς να διαθέτει την σχετική άδεια συμμετείχε στην λαϊκή αγορά της Οιχαλίας Τρικάλων ένας φρουτέμπορος κι έτσι, όχι μόνο δεν έβγαλε μεροκάματο, αλλά κατασχέθηκε η παραγωγή του βάρους άνω του… μισού τόνου και θα πληρώσει και ένας τσουχτερό διοικητικό πρόστιμο!

Ο πωλητής υποβλήθηκε σε έλεγχο από την ομάδα Δίωξης Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων που διενεργεί τακτικούς ελέγχους στις αγορές της ευρύτερης περιοχής και, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είχε άδεια, κατασχέθηκαν τα 350 κιλά καρπούζια και 250 κιλά πεπόνια που διέθετε προς πώληση.

Όπως  επισημαίνει ΤΟ ΠΡΩΤΟ  ΘΕΜΑ το κακό είναι ότι, αντί οι τεράστιες αυτές ποσότητες να διατεθούν σε γηροκομεία, νοσοκομεία ή σχολεία, εστάλησαν για καταστροφή στην χωματερή, γιατί αυτό προβλέπει η νομοθεσία! Σε βάρος του φρουτέμπορου σχηματίστηκε δικογραφία για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια παραγωγού πωλητή σε λαϊκή αγορά που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, ενώ θα κληθεί να καταβάλλει και διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.