Αυξήσεις περίπου στο 7% για 1.682.116 συνταξιούχους, ανακοινώνει η Κυβέρνηση στα τέλη Δεκεμβρίου

Στο 7% αναμένεται να είναι η μέση αύξηση στις συντάξεις, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος του χρόνου.
Πραγματική αύξηση θα δουν 1.682.116 συνταξιούχοι και αναμένεται να φανεί στους λογαριασμούς τους στις αρχές Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το Mega, οι αυξήσεις αυτές αφορούν σε συντάξεις όλων των ταμείων (Γήρατος, Χηρείας, Αναπηρίας), ενώ δεν θα είναι όλες οι αυξήσεις ίδιες για όλους.
Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, αύξηση θα υπάρξει μόνο σε περίπτωση σχετικής απόφασης του Ταμείου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί.
Πόσοι συνταξιούχοι δεν θα δουν αυξήσεις
Την ίδια στιγμή, συνολικά 931.631 συνταξιούχοι και είναι αυτοί που έχουν προσωπική διαφορά μεγαλύτερη από την αύξηση. Θα υπάρξει δηλαδή συμψηφισμός της αύξησης με την προσωπική διαφορά, να μειώνεται η προσωπική διαφορά και τελικά, οι συνταξιούχοι να μην βλέπουν πραγματική αύξηση στους λογαριασμούς τους.
Στο μεταξύ, 841.717 συνταξιούχοι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, αναμένεται να έχουν όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Κύρια σύνταξη και προσωπική διαφορά
Παρακάτω υπολογίζεται, με βάση την κύρια σύνταξη, ποιο είναι το ποσό της προσωπικής διαφοράς που πρέπει να έχει ένας συνταξιούχος για να δει αύξηση στη σύνταξή του.
-Κύρια Σύνταξη: 500 ευρώ – Προσωπική διαφορά: 34 ευρώ
-Κύρια Σύνταξη: 700 ευρώ – Προσωπική διαφορά: 48 ευρώ
-Κύρια Σύνταξη: 750 ευρώ – Προσωπική διαφορά: 51 ευρώ
-Κύρια Σύνταξη: 900 ευρώ – Προσωπική διαφορά: 62 ευρώ
-Κύρια Σύνταξη: 1.000 ευρώ – Προσωπική διαφορά: 69 ευρώ
-Κύρια Σύνταξη: 1.100 ευρώ – Προσωπική διαφορά: 76 ευρώ
-Κύρια Σύνταξη: 1.200 ευρώ – Προσωπική διαφορά: 83 ευρώ
Πηγή: iefimerida