Βέτο και από τους Περιφερειάρχες, για την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Για το παρασκήνιο αποκλεισμού των αντιπεριφερειαρχών από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ γράφει η δημοσιογράφος Πένυ Αβραμίδη στα Παραπολιτικά και τονίζει ότι εκτός από την αντίθεση των Βουλευτών στην στελέχωση των συνδυασμών στις Εθνικές εκλογές με νυν αυτοδιοικητικούς, βέτο φαίνεται πως είχαν θέσει και οι Περιφερειάρχες.

Το δημοσίευμα είναι το ακόλουθο:

Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε στους γνώστες του «γαλάζιου» παρασκηνίου η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να αποκλείσει τους εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχες από τις εκλογικές λίστες της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές, με το Μαξίμου να επιλέγει ανανέωση στις λίστες, αλλά με… μέτρο.

Το θέμα της συμμετοχής των νυν αντιπεριφερειαρχών στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, που θεωρείται ότι έκλεισε οριστικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, σε συνέντευξή του στη «Real News», αποτελούσε για καιρό «αγκάθι» για το Μαξίμου και την τριανδρία Μπρατάκου – Νέζη – Μαρινάκη, που έχουν λάβει το «γενικό πρόσταγμα» για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

«Διαμαρτυρίες»

Ο λόγος του προβληματισμού για τις εν λόγω υποψηφιότητες ήταν οι «διαμαρτυρίες» των κυβερνητικών βουλευτών κυρίως της περιφέρειας. Οι δηλώσεις του Γιάννη Μπρατάκου, άλλωστε, αξιολογείται ότι απηχούν την απόφαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη να βάλει «απαγορευτικό» στους αντιπεριφερειάρχες, επιλέγοντας να μην ανοίξει «μέτωπα» στις τοπικές κοινωνίες και, παράλληλα, να εξασφαλίσει εσωκομματική ισότητα ευκαιριών στον δρόμο προς τις κρίσιμες κάλπες.

Την ίδια ώρα, αντιρρήσεις είχαν και οι ίδιοι οι περιφερειάρχες, οι οποίοι, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα έβλεπαν τα «δυνατά τους χαρτιά» να τους… εγκαταλείπουν και να εμπλέκονται στον προεκλογικό αγώνα για τις βουλευτικές εκλογές.

Ένα από τα ονόματα της περιφερειακής ενότητας των Τρικάλων που φιγουράριζε στη λίστα των προσώπων που βολιδοσκοπούσε η Πειραιώς για το εθνικό ψηφοδέλτιο του νομού είναι ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος στις περιφερειακές εκλογές του 2019 συγκέντρωσε 33.738 σταυρούς, στοιχείο που θα αύξανε σημαντικά τον ανταγωνισμό μεταξύ των υποψήφιων βουλευτών Τρικάλων, σε περίπτωση που ο κ. Μιχαλάκης έδινε τη μάχη του «σταυρού» στον νομό. Επίσης, από την ομάδα του Κώστα Αγοραστού η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, φερόταν να βρίσκεται σε συνομιλίες για το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας.