Βελτιώνεται από σήμερα ο καιρός: Έρχεται «μίνι καλοκαίρι» με 30άρια

Βελτιώνεται από σήμερα ο καιρός, με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες σήμερα και αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια.

Ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός το προσεχές διάστημα, με το… μίνι καλοκαίρι να κρατά μέχρι και του Αγίου Δημητρίου, όταν και θα εμφανιστούν περισσότερες βροχές στη χώρα, κυρίως στα δυτικά.

Το επόμενο διάστημα θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Η ζέστη θα παραμείνει μέχρι και τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά (ενδέχεται να φτάσει και τους 31°C στα νότια της χώρας).

Αιτία του φαινομένου είναι η «θερμή γλώσσα» που θα «σκεπάσει» την περιοχή μας και θα φτάσει μέχρι και την Ουκρανία.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα Πέμπτη (19/10)

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 και από τη νύχτα έως 6 Μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια, όπου θα φθάσει τους 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Τρικάλων:

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις το πρωί και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.