Γερμανικά ΜΜΕ: Το «Ίσως έρθω ένα βράδυ ξαφνικά» τού Ερντογάν, είναι τραγούδι του ’60.

Στις απειλές της Τουρκίας ότι ένα βράδυ θα έρθει ξαφνικά στην Ελλάδα αναφέρεται το άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου Μπιλέντ Μουμάι, στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Oπως αναφέρει, το «Ίσως έρθω ένα βράδυ ξαφνικά» είναι ένα ποίημα που γράφτηκε και μελοποιήθηκε τη δεκαετία του 1960 και έγινε μεγάλη επιτυχία στην Τουρκία. Μας πληροφορεί ακόμη πως το τραγούδι αυτό ακουγόταν πολύ από το ραδιόφωνο, όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974, «σαν ένα μήνυμα στους Έλληνες».

Τώρα, «πενήντα χρόνια αργότερα, το τραγούδι έγινε και πάλι δημοφιλές, όχι μόνο στην Τουρκία και την Κύπρο, αλλά σε όλη την Ευρώπη» λέει ο δημοσιογράφος στη FAZ, και προσθέτει:

«Σίγουρα έχετε ακούσει τις απειλές του Ερντογάν κατά της Αθήνας, αλλά μάλλον δεν γνωρίζετε το ιστορικό υπόβαθρο. Μη νομίζετε όμως ότι τώρα κάθε φορά που ακούγεται το τραγούδι προαναγγέλλει πόλεμο. Είναι μάλλον απίθανο να έρθει απροσδόκητα ο Ερντογάν ένα βράδυ ή, να το θέσω σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, να έρθουμε. Για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση γνωστή στους χειριστές κομπιούτερ: Ο Ερντογάν πατάει όλα τα πλήκτρα ταυτόχρονα για να κερδίσει τις εκλογές του Ιουνίου 2023. Η οικονομία μας έχει καταστραφεί. Κάθε μέρα έχουμε λιγότερα στο πορτοφόλι μας και η χώρα έχει λιγότερα στα κρατικά ταμεία… Οι οικονομικές προοπτικές δείχνουν το τέλος της κυβέρνησης Ερντογάν».

Πηγή: DW