Γιάννης Κουρούπας πρόεδρος των Ξενοδόχων Τρικάλων: Στο 50% οι πληρότητες για τον Δεκέμβριο

Στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αναμένεται να στηριχθεί φέτος ο χειμερινός τουρισμός με τους ξενοδόχους να εκφράζουν έντονη επιφυλακτικότητα για τις εισπράξεις των μηνών που ακολουθούν.

«Ενώ στην αρχή υπήρχε μια τάση με πολλές κρατήσεις στην περιοχή, τις τελευταίες ημέρες έχουμε αρκετές ακυρώσεις για λόγους οικονομικούς», λέει σε επικοινωνία με το powergame.gr ο Γιάννης Κουρούπας, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων.

«Υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να είμαστε γεμάτοι όλα τα σαββατοκύριακα. Ευελπιστούμε τουλάχιστον μέχρι τις ημέρες των εορτών να έχουμε ξεπεράσει το 50% σε πληρότητα, αλλά για την ώρα δεν έχουμε δει σχετικά μηνύματα από την αγορά», υπογραμμίζει και εξηγεί πως όταν φτάνουν οι ημέρες προκαταβολής τα τουριστικά γραφεία ακυρώνουν τις προκρατήσεις.

Στα Τρίκαλα, αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις αγγίζουν το 50% για τις ημέρες των Χριστουγέννων και το 40% για τις ημέρες της πρωτοχρονιάς μέχρι και την ημέρα των Φώτων. Όσο για τη ζήτηση από ξένους τουρίστες, δεν καταγράφεται ακόμη ενδιαφέρον.