Γιατί δεν γνωστοποιεί η Κυβέρνηση τα προϊόντα αθέμιτης κερδοφορίας των δύο πολυεθνικών

Να γνωστοποιηθούν τα προϊόντα της αθέμιτης κερδοφορίας των δυο πολυεθνικών εταιρειών στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο ζητάει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας με εξώδικη πρόσκλησης της προς την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς και τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Με το εξώδικο η οργάνωση των καταναλωτών ζητάει από το υπουργείο να ανακοινώσει δημόσια τους κωδικούς των προϊόντων, την επωνυμίες και γενικότερα οποιοδήποτε προσδιοριστικό στοιχείο έχει έτσι ώστε να προκύψει η περιγραφή της παράβασης και να υπάρξει ορθή και ακριβής ενημέρωση των καταναλωτών.

Επίσης, ζητάει να ενημερωθεί για το χρονικό διάστημα που οι δύο πολυεθνικές παραβίασαν τη νομοθεσία, ενώ ρωτάει εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προτίθεται να επιβάλει ανώτατες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες σημαντικά για τη διαβίωση των καταναλωτών.

Παράλληλα, ρωτά εάν έλεγξε η ΔΙΜΕΑ την αρχική τιμή επί της οποίας υπολόγισαν οι δυο πολυεθνικές την έκπτωση τουλάχιστον 5% για τουλάχιστον 6 μήνες για όσα από τα προϊόντα τους που συμμετέχουν στη σχετική πρωτοβουλία, ώστε να αποκλειστεί ότι υπολογίστηκε η έκπτωση με αυξημένη τιμή.

Προηγούμενο άρθροΘανάσης Λιούτας: Το χρονοδιάγραμμα των αποζημιώσεων για αγρότες και κτηνοτρόφους
Επόμενο άρθροΚαι να που περάσαμε από τα Γνωμικά …στις Παραβολές! Και να που η Κόρη του Χρόνου χάθηκε χάθηκε στο αφήγημα “πλαστών” γεγονότων!!