Γιατι ο Στ. Τραγάνης προτείνει την “ολική επαναφορά” Λάππα στον Δήμο.

Για πρόταση του Περιφερειακού Συμβούλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στελέχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Σταύρου Τραγάνη, να πιεστεί ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας προκειμένου να ηγηθεί εκ νέου συνδυασμού στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές απέναντι στον κ. Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε και νυν επικεφαλής του Δήμου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, κάνουν λόγο δημοσιογραφικοί κύκλοι.
Η συγκεκριμένη “στοχευμένη” διαρροή, έρχεται να επικυρώσει αν μη τι άλλο το αδιέξοδο που υφίσταται στους κόλπους της κεντροαριστεράς στη περιοχή μας αλλά και να αναδείξει τις έριδες που υπάρχουν στο τοπικό ΠΑ.ΣΟ.Κ, ένα χρόνο πριν την αναμέτρηση για τους Αυτοδϊοικητικούς θεσμούς του Οκτωβρίου 2023.
Την αδυναμία συγκρότησης ενιαίου μετώπου των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης στα Τρίκαλα και όχι μόνο, ήρθε να περιπλέξει η κατευθυντήρια οδηγία του αρχηγού του κινήματος κ. Ν. Ανδρουλάκη για αυτόνομη κάθοδο ει δυνατόν του ΠΑ.ΣΟ.Κ σε Περιφέρειες και Δήμους.

Οδηγία που μοιραία έρχεται σε αντίθεση αν όχι σύγκρουση με τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί η εικόνα οτι μέσω συμμαχιών στην Αυτοδιοίκηση θα προκύψουν συνεργασίες και σε κεντρικό επίπεδο στη λογική της προοδευτικής διακυβέρνησης, που είναι το βασικό μήνυμα Τσίπρα για τις εθνικές εκλογές.

Μάλιστα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει και λίστα για τα πρόσωπα που πρέπει να προσεγγίσουν ενόψει εκλογών. Ο στόχος είναι διπλός: Πρώτα από όλα, να ενισχυθεί το ισχνό αποτύπωμα που προέκυψε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και, δεύτερον, να πιεστεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, που μιλά διαρκώς για αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Yπ αυτή την έννοια η πρόταση Τραγάνη φαίνεται να έχει κάποια βάση. Θα είχε μεγαλύτερη αν είχε και την εξουσιοδότηση του Χρήστου Λάππα ή έστω την ένδειξη ότι υπήρχε πιθανότητα καθόδου του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το σενάριο που θέλει τον κ. Τραγάνη, σε ρόλο “μπροστινού”, με σκοπό  να προετοιμαστεί  μια μεσσιανικού τύπου σχεδιασμένη διαδικασία επιστροφής του κ. Λάππα μάλλον ανήκει στο χώρο της φαντασίας, τόνιζαν στο trikalatroll.gr στελέχη του ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουν καλά πως σκέφτεται ο πρώην Δήμαρχος.

Επίσης επεσήμαναν, οτι η πρόταση Τραγάνη δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά το μεταθέτει έως τη χρονική στιγμή που  ο κύριος Λάππας θα κλείσει την πιθανότητα καθόδου του. Και ως εκείνη την χρονική στιγμή ο πολίτικος χρόνος θα είναι ανεκμετάλλευτος και ανασταλτικός για την εκδήλωση άλλων υποψηφιοτήτων που ωστόσο σήμερα δεν φαίνονται  στον ορίζοντα.

Επειδή όμως στην πολιτική, τα πάντα είναι ανοιχτά , κρατείται η πρόταση αναμένοντας επίσημες δηλώσεις και  διαψεύσεις.