Γ. Αποστολάκης: Οι εντυπώσεις μου από τη διαδικασία ψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων

Τα σπουδαιότερα, κατά την γνώμη μου, ζητήματα που προέκυψαν από τα διαδραματισθέντα στη Βουλή κατά το τριήμερο αυτό είναι τα ακόλουθα:
1.- Η ανακοίνωση από τον κ. Πρωθυπουργό την πρώτη ημέρα, στο κεφάλαιο των Ελληνοτουρκικών, ότι ξεκινάει διμερείς συζητήσεις για το Αιγαίο και τα θαλάσσια ύδατα με τον Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίσει την ατζέντα των συνομιλιών. Και το κυριότερο ότι προτίθεται να προχωρήσει σε διευθέτηση, μέσω παραπομπής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, για το ζήτημα αυτό. Δεν ενημέρωσε, ωστόσο, και πάλι τι θα περιλαμβάνει αυτό το συνυποσχετικό της παραπομπής. Θα το μάθουμε όταν θα το φέρει στη Βουλή προς ψήφιση. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα «Ελληνοτουρκικά» ξεκινάνε!
2.- Η ανακοίνωση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι από το Σεπτέμβριο 2023 ξεκινάει η έκδοση των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (αυτών με microchip rfid και μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό) και από τον Ιανουάριο 2024 των νέων ηλεκτρονικών (ίδιας τεχνολογίας) διαβατηρίων. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ελληνοτουρκικά και ταυτότητες πάνε «χέρι-χέρι». Ο νοών νοείτω…
3.- Ιδιαίτερη, τέλος, εντύπωση μου έκανε η όλη παράσταση και εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη και κάποιων υπουργών, ιδίως του κ. Βορίδη. Ήταν τόσο έκδηλη η αλαζονεία και η υπεροψία που έλεγες, δεν μπορεί, αν πέσουν από εκεί ψηλά που νομίζουν ότι είναι, θα σκάσουν. Θα συντριβούν… ως σκεύη κεραμέως.