“Ρήγμα” στο Τρικαλινό ΠΑΣΟΚ, από το βιβλίο Η. Bλαχογιάννη…Γ. Οικονόμου: “Λοβέρδο Go Home”

Γ.Οικονόμου: Λοβέρδο "Go Home".

Ποιος το περίμενε ένα αυτοβιογραφικό!!  βιβλίο του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ηλία Βλαχογιάννη να προκαλέσει τριβές, ρωγμές, αλλά και απειλές στο χώρο του ΠΑΣΟΚ

Ποιος το περίμενε ο υποψήφιος βουλευτής και κουμπάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Οικονόμου να ζητά την παρέμβαση του κόμματος (και κατ’ επέκταση του κουμπάρου του) για να αποτρέψει  τη συμμετοχή του Ανδρέα Λοβέρδου από το πάνελ των  ομιλητών της βιβλιοπαρουσίασης που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο.

Ποιος το περίμενε να υπάρχουν  και κάποιοι άλλοι πιο θερμοκέφαλοι «παλαιοπασόκοι» που ζήτησαν ακόμη και την διαγραφή Λοβέρδου.

Αυτό όμως που δεν περιμένει κανείς, είναι να εισακουστούν όλες αυτές οι απειλές και τα αναθέματα που εκσφενδονίστηκαν στο πρόσωπο του «προδότη» Ανδρέα Λοβέρδου και να προχωρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης στη διαγραφή ενός κορυφαίου στελέχους αλλά και συνυποψηφίου του στην εκλογική διαδικασία  της προεδρίας  του ΠΑΣΟΚ, με το σκεπτικό -άκουσον άκουσον-της συμμετοχής του στο πάνελ ομιλητών μιας βιβλιοπαρουσίασης  με συγγραφέα πολιτικό  αντίπαλου χώρου.

Οι «θιγόμενοι πασόκοι» ας μην ελπίζουν  ούτε σε  παρεμβάσεις ούτε σε  διαγραφές. Και μάλιστα για ένα τέτοιο λόγο ο οποίος εκ των πραγμάτων συγκρούεται με την συνήθη και ιστορικά κατοχυρωμένη πρακτική που θέλει στις βιβλιοπαρουσιάσεις να συμμετέχουν όχι οι συνάδελφοι και οι «ομογάλακτοι»  του συγγραφέως, αλλά οι αντίπαλοι του.

Και μάλιστα χωρίς να παίρνουν άδεια από τα κόμματα τους ούτε να υπόκεινται σε υποδείξεις η απειλές για την νομιμότητα της συμμέτοχης τους.

Διαφορετικά οι βιβλιοπαρουσιάσεις θα είχαν ξεκληρίσει την κεντρική πολιτική σκηνή.

Εν κατακλείδι αν ένας βγαίνει κερδισμένος από όλη αυτή την φασαρία είναι ο Ηλίας Βλαχογιάννης. Όχι βεβαίως για τις πωλήσεις του βιβλίου του, αλλά για την τζάμπα διαφήμιση της εκδήλωσης του που έχει  προφανώς προεκλογικό χαρακτήρα.

Φτάνει να ξεκαθαρίσει αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος η ο γιος του.