Δεν ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης ο κληρικός που εμφανίζονταν να διενεργούσε διαδικτυακό έρανο

Δεν ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης ο κληρικός που εμφανίζονταν να διενεργούσε διαδικτυακό έρανο, δήλωσε μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας:

« Δεν ανήκει ο συγκεκριμένος κληρικός στη δική μας Ιερά Μητρόπολη, είναι τρικαλινής καταγωγής αλλά υπηρετεί στη Λαμία. Είναι ένα θλιβερό γεγονός, που είναι σε διαδικασία να διαλευκανθεί.

Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί με εράνους που βλέπουμε, άσχετα άμα τη διεξάγει κληρικός. Όσοι έρανοι γίνονται από την Μητρόπολη μας, έχουν φυσικά και τη σφραγίδα της. Εγώ συγκεκριμένα δεν έβαλα χρήματα στον έρανο αυτό, προσπάθησα να μάθω από την αρχή και ποιος τον διεξάγει αλλά και τα στοιχεία του ανθρώπου που έχει ανάγκη. Η έρευνα πάντως βρίσκεται εν εξελίξει, και δεν μπορούμε να πούμε πολλά αυτή τη στιγμή.

Καλό είναι να μην αποδομήσουμε τα πάντα, γιατί πχ ο έρανος που κάνουμε εμείς κάθε χρόνο για το φιλόπτωχο ταμείο είναι και εγνωσμένου κύρους και χαρακτήρα, αλλά και βοηθά ουσιαστικά πολλά παιδιά που σπουδάζουν κλπ. Υπάρχουν εγκεκριμένα σωματεία που μπορεί κάποιος να απευθυνθεί, και γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι όντως έχουν ανάγκη