Η επισιτιστική κρίση είναι ένα βαθύ πρόβλημα κι όχι απόρροια του Covid 19 και του πολέμου υπογράμμισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.
Εξήγησε πως το πρόβλημα συνεχίζεται με τις αποφάσεις των μεγάλων εταιριών τροφίμων, οι οποίες κατευθύνουν το αγροτικό προϊόν που παράγεται σε όλο τον πλανήτη σε τέσσερα προϊόντα τη σόγια, το ρύζι, το καλαμπόκι και το σιτάρι. Έτσι εκτοπίζεται η γαστρονομική κουλτούρα όλων των χωρών, ανάμεσά τους και η δική μας.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να αντισταθεί πρόσθεσε ο κ. Κουρέτας αναφέροντας το παράδειγμα της Θεσσαλίας. Επίσης σημείωσε πως υπάρχει φτώχεια, η οποία δεν φαίνεται εξαιτίας του μεγάλου παραγόμενου αγροτικού προϊόντος και ανάλυσε πως παράγεται και πως μοιράζεται το αγροτικό εισόδημα.
Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET