Δημοσκόπηση MRB: Φθείρουν τη Κυβέρνηση ακρίβεια και Πάτσης. Στο 6,3% η διαφορά της Ν.Δ έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 51,9%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN.
Όπως προκύπτει η ΝΔ έχει απώλειες στην πρόθεση ψήφου της τάξης του 0,4% έναντι αύξηση 0,3% του ΣΥΡΙΖΑ και αντίστοιχα του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.
MRB: Προβάδισμα 6,1% στην πρόθεση ψήφου
Στην δημοσκόπηση, αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, διαφορά που φτάνει τις 6,1 μονάδες.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,5%, το ΚΚΕ στο 5% και η Ελληνική Λύση στο 4,5%, ενώ ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 3% και το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με 2,6%, για το οποίο ο αναλυτής της MRB Δημήτρης Μαύρος ανέφερε ότι μπορεί να ξεπεράσει το 3% και να οδηγήσει σε είσοδό του στη Βουλή.
Ενσωματωμένη εικόνα
Ενσωματωμένη εικόνα

MRB: Μπροστά με 6,3% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή το προβάδισμα της ΝΔ ανέρχεται στο 6,3% καθώς συγκεντρώνει 30,4% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέςση με 12%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,7%

Ενσωματωμένη εικόνα
Ενσωματωμένη εικόνα

O Μητσοτάκης καταλληλότερος πρωθυπουργός
Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε το 38,1% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 29,2%. Η απάντηση «κανένας» πήρε το υψηλό 25,7%, ενώ ένα 7% απάντησε κάποιον άλλο πολιτικό αρχηγό

Ενσωματωμένη εικόνα
Στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων, ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε 46% έναντι 20,6% του Αλέξη Τσίπρα.

Ενσωματωμένη εικόνα
Επίσης το 37,6% των ερωτηθέντων έχουν εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να χειριστεί θέματα ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.
Μεγάλο προβάδισμα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εμπιστοσύνη των πολιτών να χειριστεί θέματα εγκληματικότητας, με ποσοστό 40,3% έναντι 23,4% του Α. Τσίπρα.
Στη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και της μεσαίας τάξης, ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 34,7% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,2% έναντι 24% και σε θέματα διαφθοράς και διαφάνειας.

Ενσωματωμένη εικόνα

Επίσης, σε ζητήματα διαχείρισης αναφορικά με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, ο κ. Τσίπρας συγκέντρωσε 30,6% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 29,4%
Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες
Οσον αφορά τα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες, η ακρίβεια είναι αυτή που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό με 51.9%, έναντι του 11% της υπόθεσης Πάτση. Πιο πίσω, στο 10.3% ακολουθεί η ανεργία, τα ελληνοτουρκικά στο 7.6% και ο πόλεμος στην Ουκρανία με 7.3%.
Ενσωματωμένη εικόνα
Ενσωματωμένη εικόνα

MRB: Η υπόθεση Πάτση
Σύμφωνα με την MRB η κοινή γνώμη αξιολογεί ως πολύ σοβαρή την υπόθεση με τον βουλευτή Ανδρέα Πάτση, τον οποίο διέγραψε η ΝΔ, σοβαρότερο από εκείνη των υποκλοπών.
Ενσωματωμένη εικόνα
Ενσωματωμένη εικόνα
Ενσωματωμένη εικόνα
Οσον αφορά το «καλάθι του νοικοκυριού» το 61.1% δήλωσε απαισιόδοξο όσον αφορά την συμβολή που θα έχει στο πορτοφόλι των νοικοκυριών με το 33% να το βλέπει θετικά.
Ενσωματωμένη εικόνα
Τέλος, αναφορικά με τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία το 48,2% θεωρεί πως πρέπει να γίνει περισσότερο σκληρή, το 38,8% ως έχει και το 6,1% ότι πρέπει να χαλαρώσει την στάση της.

Ενσωματωμένη εικόνα