Διαμαρτυρία φοιτητών στα Τρίκαλα: Ζητούν δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακινήσεις

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας μπροστά από το φοιτητικό εστιατόριο επί της οδού Αμαλίας 30, πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας οι φοιτητές που σπουδάζουν στα Τρίκαλα στις σχολές ΤΕΦΑΑ και τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφολογίαςμε κυριότερα αιτήματα τους την δωρεάν σίτιση, στέγαση και μετακινήσεις για όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Γιάννης Παπαδόπουλος στα τοπικά ΜΜΕ ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, “η ποιότητα του φαγητού στο φοιτητικό εστιατόριο δεν είναι και η καλύτερη, ενώ και ο χώρος είναι πολύ μικρός αδυνατώντας να εξυπηρετήσει όλους τους φοιτητές στο φαγητό τους. Επιπλέον ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών δεν δικαιούται να σιτίζεται εκεί, λόγω του υψηλού εισοδήματος που φαίνεται στις φορολογικές δηλώσεις των οικογενειών τους.”
Η παροχή από το κράτος δωρεάν στέγης ήταν επίσης αίτημα των φοιτητών, μιας και δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες στα Τρίκαλα όπου μπορούν να διαμένουν και η ενοικίαση διαμερίσματος φαντάζει πολύ δύσκολη, λόγω της εκτόξευσης των τιμών στα ύψη.

Τέλος οι φοιτητές ζητούν την παροχή δωρεάν μετακινήσεων για όλους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, από και προς την σχολή τους