Δις ισόβια στον Τρικαλινό, που σκότωσε τον θείο του για 160 ευρώ. Του πολτοποίησε το κεφάλι

Σε δις ισόβια καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας ένας 45χρονος, για τη δολοφονία του 82χρονου θείου του σε χωριό των Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, ο δράστης βυθισμένος από χρόνια στις εξαρτησιογόνες ουσίες, τα ξημερώματα της 8ης Ιουνίου 2018, μπήκε στο σπίτι του 82χρονου θείου, στο χωριό Ζηλευτή Τρικάλων, με σκοπό τη ληστεία.

Όπως ομολόγησε ενώπιον του Εφετείου, για την κλοπή που εκτυλίχθηκε σε βίαιαη ανθρωποκτονία: «Ήθελα τα χρήματα για να πάρω ηρωίνη».

Στο σακάκι του θύματος ο ανιψιός βρήκε και πήρε 160 ευρώ, μόνο που την ώρα της κλοπής ο 82χρόνος, ξάδελφος του πατέρα του, που αντιμετώπιζε και προβλήματα βαρηκοΐας έτυχε να ξυπνήσει την πιο ακατάλληλη στιγμή για να πάει στην τουαλέτα.

Ο 45χρονος του επιτέθηκε με σιδερένιο λοστό (σκύλα) και τον τραυμάτισε θανάσιμα χτυπώντας τον αρκετές φορές στο κεφάλι.

Όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του ΜΟΕ γιατί χτύπησε τον ηλικιωμένο τόσο πολύ ώστε να του πολτοποιήσει το κεφάλι, απάντησε: «Από τα τόσα χάπια που είχα πάρει, δεν ήξερα τι έκανα».

Ο 45χρονος μετά το φονικό εξαφάνισε τον λοστό κι επέστρεψε στο σπίτι του, όπου προσπάθησε να πλύνει με χλωρίνη τα γεμάτα από αίμα ρούχα του, ενώ ομολόγησε τελικά την πράξη του αρκετές ώρες μετά την σύλληψη του.

Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έγινε το φονικό

Όπως σημειώνεται και στο κατηγορητήριο, ο 45χρονος «αφού έθραυσε με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου και δη με τη χρήση ενός μεταλλικού λοστού (σκύλα) τις γρίλιες του παντζουριού του υπνοδωματίου της οικίας του θείου του, ηλικίας 82 ετών, εισήλθε στο εσωτερικό της οικίας του παθόντος και κατευθύνθηκε προς την σάλα της οικίας. Όπου στην κρεμάστρα (καλόγηρός) ήταν κρεμασμένο το σακάκι του θείου του, από το οποίο αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ».

Όμως, «έγινε αντιληπτός από τον θείο του, όποιος προσπάθησε να τον εμποδίσει να φύγει από την οικία του με το κλεμμένο χρηματικό ποσό, οπότε του επιτέθηκε και βρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τόσο κατά την απόφαση της θανάτωσης του θείου του όσο και κατά την εκτέλεση της πράξης του, με πρόθεση τον χτύπησε».

Από τα σφοδρά και επανειλημμένα χτυπήματα με το διαρρηκτικό εργαλείο στο κεφάλι, ακόμη και όταν ο 82χρονος είχε πέσει στο πάτωμα, του προκαλέσει την θανάσιμη βαριά κρανίοεγκεφαλική κάκωση.

Ελευθερία