Επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι στο ΕΣΥ -Επιστρέφονται και τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους άνω των 60

«Σε όποιον εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί μετά την επιβολή του προστίμου και έχουν πληρώσει το πρόστιμο θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω», τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ και το κατά πόσον θα καταλάβουν τις θέσεις που είχαν προτού οι συμβάσεις τους τεθούν σε αναστολή, ο Θάνος Πλεύρης είπε: «Σήμερα είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση για το πρωτόκολλο με το οποίο θα γυρίσουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου».

«Παράθυρο» παραμονής στο ΕΣΥ για τους αντικαταστάτες των ανεμβολίαστων υγειονομικών
Ερωτηθείς σχετικά με το μέλλον όσων προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο κ. Πλεύρης απάντησε: «Οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και κοιτάζουμε πώς μπορούμε να βρούμε μια λύση για να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Ο λόγος για τον οποίο μπήκαν ήταν για να αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους, όμως κοιτάζουμε με θετικό τρόπο πώς μπορεί να συνεχίσουν να είναι στο ΕΣΥ».

«Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων»

Για τη διασπορά ιώσεων και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως είναι η περίοδος που «κάνουν πάρτι οι ιώσεις. Είμαστε σε έξαρση. Δεν εξετάζουμε τη λήψη άλλων μέτρων, αλλά ενισχύουμε συνεχώς το σύστημα».

Για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας είπε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την ΗΔΙΚΑ σχετικά με το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

.

Πηγή: iefimerida.gr