Επιτρέπει ο Κ.Ο.Κ, να μεταφέρω ξύλα για το τζάκι με το αυτοκίνητό μου ;

Με τις τιμές όλων των πηγών ενέργειας να έχουν πάρει την ανιούσα, αρκετοί είναι αυτοί που το γύρισαν στα ξύλα για να ζεσταθούν. Αλήθεια, μπορώ να τα μεταφέρω με το αυτοκίνητό μου;

Το φθινόπωρο τελειώνει σύντομα και μαζί του βλέπουμε να πέφτει και ο υγράργυρος. Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα αρχίσουμε σύντομα να σκεφτόμαστε τον τρόπο με τον οποίο θα ζεστάνουμε το σπίτι μας.

Ως γνωστόν, το ηλεκτρικό ρεύμα, το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο δεν αποτελούν και την πιο προσιτή επιλογή για τον μέσο καταναλωτή, με αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού να στρέφεται στην ξυλεία.

Αυτή η αλλαγή στον τρόπο θέρμανσης του σπιτιού, μέσω του τζακιού ή της αντίστοιχης σόμπας, έβαλε σε σκέψεις το αγοραστικό κοινό για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων, μέσω της μεταφοράς των ξύλων με το Ι.Χ. του.

Σύμφωνα λοιπόν με την ισχύουσα νομοθεσία, ο οδηγός δεν μπορεί πάει στην «πηγή» (χωριό ή βουνό) και να φέρει ξύλα, καθώς η κίνηση αυτή θεωρείται εμπορική και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με το Ι.Χ. αυτοκίνητο. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και σε περίπτωση που έχετε στην κατοχή σας κάποιο ελαφρύ επαγγελματικό βαν ή pick-up.

Η μόνη περίπτωση που μπορεί κάποιος να μεταφέρει καυσόξυλα με το αυτοκίνητό του είναι εάν τα αγοράσει από κατάστημα λιανικής και ταυτοχρόνως φέρει μαζί του την απόδειξη αγοράς για αυτά. Σε αυτή την περίπτωση τον περιορισμό βάρους τον θέτει το ίδιο το αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φορτώσετε ξύλα μέχρι την οροφή για ευνόητους λόγους.

 

πηγή:iefimerida