Εύα Καϊλή: Πολιτικός σεισμός από το τσουνάμι αποκαλύψεων για το σκάνδαλο διαφθοράς

Η Εύα Καϊλή, αναμένεται να καθαιρεθεί από τη θέση της στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά τις πληροφορίες για ανάκρισή της αλλά και για ευρήματα στο σπίτι που διαμένει με τον σύντροφό της. Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις

Το υπό διερεύνηση σκάνδαλο χρηματισμού ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ, στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, προκάλεσε τριγμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και νέο ρήγμα στις σχέσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, πυροδοτώντας μια οξεία αντιπαράθεση αναφορικά με τον ρόλο της στην υπόθεση των υποκλοπών.

Τους τόνους σήκωσε από νωρίς χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατηγόρησε δημοσίως στην κυρία Καϊλή ότι αποτελούσε «Δούρειο Ίππο» της ΝΔ. «Λειτουργούσε ως ένας δούρειος ίππος, ένας βραχίονας της ΝΔ, στην παράταξή μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» κατήγγειλε σε συνέντευξή του, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος τον κατηγόρησε για επίδειξη θράσους.

Όπως είπε Νίκος Ανδρουλάκης, η Εύα Καϊλή προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα της παρακολούθησης του, ώστε να μην συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ψήφισε εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και λειτουργούσε ως «Δούρειος Ίππος» της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση αφού χρησιμοποίησε την κ. Καϊλή για να θάψει το θέμα των υποκλοπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιφέροντας την στα εγχώρια μέσα ως «μεταγραφή αεροδρομίου», τώρα την εργαλειοποιεί και πάλι δείχνοντας ότι δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό» τονίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη εξηγώντας τα περί δούρειου ίππου.

Σήμερα οι ανακοινώσεις των βελγικών Αρχών

H Εύα Καϊλή, καθώς και τα υπόλοιπα άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση διαφθοράς αναφορικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο διοργανώνεται στο Κατάρ, πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον του Εισαγγελέα σήμερα το πρωί.

Εκτός της κ. Καϊλή, ακόμη τέσσερα άτομα προσήχθησαν και κρατούνται από τις βελγικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από το Γραφείο Καταστολής Διαφθοράς.