Ζιακόπουλος για κακοκαιρία Daniel: Καμία υποδομή στον κόσμο δεν θα άντεχε με 500 mm βροχής

Στον όγκο βροχής που έριξε κυρίως στην Μαγνησία από την κακοκαιρία Daniel, στάθηκε ο Δημήτρης Ζιακόπουλος.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του υπ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ο μετεωρολόγος και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Μελετών Διαχείρισης Κρίσεων της ΓΓΠΠ, πέρα από το σοκ της διάγνωσης των προγνωστικών μοντέλων πριν την καταιγίδα, είπε ότι με βάση την εμπειρία του «σε καμία χώρα του κόσμου δεν αντέχουν οι υποδομές με 500 χιλιοστά βροχής» και προσέθεσε ότι «κατά την προσωπική μου γνώμη η Μαγνησία άντεξε».

Ο μετεωρολόγος τόνισε μεταξύ άλλων πως για «πρώτη φορά μετά από δεκαετίες σε αυτή τη δουλειά» είδε κάτι τόσο τρομακτικό να έρχεται.

Για τρίτο 24ωρο συνεχίζονται τα πρωτόγνωρα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Daniel» κυρίως στη Θεσσαλία και σε όμορες περιοχές», όπως σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Ο υπουργός Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επισήμανε ότι η ένταση και η διάρκεια του φαινομένου ήταν «πρωτοφανής για τα μετεωρολογικά χρονικά δεδομένα του τόπου μας» ενώ επέστησε την προσοχή σε όλους για το επόμενο 24ωρο μέχρι αύριο το βράδυ.