Ζυμώσεις για το Ευρωψηφοδέλτιο στη ΝΔ-Τι θα γίνει με τον Δ. Παπαστεργίου

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Πέμπτη 19 Μαΐου 2022. (ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ/EUROKINISSI)

Ο Κ. Μητσοτάκης με δεδομένο πως διατηρείται ο σταυρός προτίμησης στις ευρωεκλογές αναζητά τα πρόσωπα που θα τον διεκδικήσουν και παράλληλα θα διαθέτουν και τα απαραίτητα προσόντα για την Ευρωβουλή.

Είναι βέβαιο επίσης ότι επιθυμεί ευρωβουλευτές της απολύτου εμπιστοσύνης του, τους οποίους γνωρίζει και με τους οποίους έχει ήδη συνεργαστεί.

Από τους νυν ευρωβουλευτές σίγουρη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Μια τρίτη θητεία φέρονται να θέλουν να διεκδικήσουν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και η Ελίζα Βόζεμπεργκ, χωρίς ωστόσο να έχει παρθεί ακόμα σχετική απόφαση από τον κ. Μητσοτάκη.

Οι νέες υποψηφιότητες και το άνοιγμα στο κέντρο

Όσον αφορά στις νέες υποψηφιότητες στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ένα πρόσωπο που γνωρίζει τα ευρωπαϊκά θέματα και το οποίο εμπιστεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα, ακούγονται ονόματα από τον ευρύτερο πανεπιστημιακό χώρο που βρίσκονται κοντά στην ΝΔ, νυν βουλευτές με γνώση των διεθνών θεμάτων και Έλληνες του εξωτερικού με σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

Παράλληλα θα επιχειρηθούν και «ανοίγματα» σε ένα ευρύτερο ακροατήριο, με τη Νέα Δημοκρατία να συνεχίζει να στρέφει το βλέμμα στο κέντρο. Δεν είναι ακόμα σαφές αν θα γίνει συζήτηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο (που υπενθυμίζεται πως έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ). Δυνατά παίζει επίσης το όνομα του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, που το 2012 είχε εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ (υπενθυμίζεται  εδώ πως ήταν στην επίσκεψη  του πρωθυπουργού πέρυσι στην Χειμάρρα).

Η ανακοίνωση ένταξης της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη ΝΔ για την οποία τις τελευταίες εβδομάδες φούντωναν οι φήμες ότι θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με την κεντροδεξιά παράταξη, κίνεται προς την παραπάνω κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalatroll.gr, η πιθανότητα να είναι υποψήφιος στο Ευρωψηφοδέλτιο ο Τρικαλινός υπουργός κ. Δ. Παπαστεργίου δεν “παίζει” καθόλου, αφού ούτε ο ίδιος το επιθυμεί αλλά και ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι έχει σημαντικό έργο να προσφέρει στο υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης.