Η βουλευτής της ΝΔ κ.Μπίζιου στα Τρίκαλα, για το Επιμελητήριο και για τα “Επισκέψιμα Τυροκομεία”

Πολλοί ήταν εκείνοι που διερωτήθηκαν για την παρουσία της κ Στέλλας Μπίζιου στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Πρόκειται για τη βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, η εντυπωσιακή παρουσία της οποίας δεν πέρασε απαρατήρητη, παρά το γεγονός ότι δεν πολιτεύεται στα Τρίκαλα.
Προφανώς και δεν εξαντλήθηκαν οι υποχρεώσεις της στη Λάρισα, ούτε επίσης σταμάτησαν να κόβονται πίτες στο γειτονικό νομό. Την εξήγηση για την παρουσία της την έδωσε η ίδια.

«Με χαρά παραβρέθηκα στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ενός εξαιρετικά δραστήριου και με πλούσια δράση φορέα του γειτονικού μας νομού. Είχα την ευκαιρία να συναντήσω την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη και να συζητήσω μαζί της για τις υψηλές επιδόσεις του τουριστικού κλάδου την περασμένη χρονιά, αλλά και για τις πολύ αισιόδοξες προβλέψεις για το 2023», δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ  μετά το πέρας της εκδήλωσης στα Τρίκαλα.

Αυτός μάλλον ήταν ο τυπικός λόγος της επίσκεψης της,  καθόσον η κα Μπίζιου παρακολουθεί μα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω και της προηγούμενης ενασχόλησης της,  την πορεία του νέου σήματος του  “Επισκέψιμου Τυροκομείου” για το οποίο εξηγεί:

«Το ενδιαφέρον των ημερών όμως, με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση του νέου σήματος “Επισκέψιμου Τυροκομείου”, συγκεντρώνει ο αγροτουρισμός. Πρόκειται για μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού πέραν του ‘παραδοσιακού’, ο οποίος είναι μια παγκόσμια τάση που αν αξιοποιηθεί σωστά, ανοίγει νέες προοπτικές στον αγροδιατροφικό μας τομέα. Τα επισκέψιμα τυροκομεία είναι μια εξαιρετική κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία την 11η Φεβρουαρίου έθεσαν σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αντικείμενο τον καθορισμό των προδιαγραφών λειτουργίας επισκέψιμων τυροκομείων αλλά και της διαδικασίας απονομής του νέου σήματος “Επισκέψιμου Τυροκομείου”.

Το Σήμα Επισκέψιμου Τυροκομείου διασφαλίζει την επισκεψιμότητα σε χώρους όπου παράγονται τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας, εστίασης και γευσιγνωσίας. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 22α Φεβρουαρίου 2023 και όπως μου τόνισε και η Υφυπουργός, επιθυμία της κυβέρνησης είναι να συγκεντρωθούν όσο γίνεται περισσότερα σχόλια και παρατηρήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, ενώσεις, επιχειρήσεις και παραγωγούς. Το επισκέψιμο τυροκομείο είναι μια καινοτόμα δράση που διασυνδέει τον πρωτογενή τομέα με τον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού και ενισχύει το τουριστικό μας προϊόν, ενώ προωθεί την εξωστρέφεια του αγροδιατροφικού κλάδου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται, να καταθέσουν την άποψή τους ώστε να έχουν λόγο στη διαμόρφωση του τελικού προϊόντος», κατέληξε στη δήλωσή της η κ Μπίζιου.