Η Καλαμπάκα στους 12 πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Απουσιάζουν τα Τρίκαλα

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων καταγράφονται τα τριήμερα του Νοεμβρίου στους δημοφιλείς, χειμερινούς προορισμούς, γεγονός που αποτυπώνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την έναρξη της νέας σεζόν.

Οι προ-κρατήσεις σε αυτοτελή διαμερίσματα ή κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταγράφουν ικανοποιητικά ποσοστά για τα επόμενα δυο Παρασκευοσαββατοκύριακα, σύμφωνα με έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates.

Οι 12 πιο hot προορισμοί του Νοεμβρίου

Συγκεκριμένα, στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις φτάνουν το 95%. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης (280€) στον πίνακα αφορά διαμέρισμα 70τμ, ενώ η ανώτερη τιμή (360€) αφορά διαμέρισμα 95τμ με 2Υ/Δ.

Στο Μέτσοβο οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 89% με μικρή δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις, αφορά κατοικία 47τμ με δυνατότητα φιλοξενίας 4μελης οικογένειας ή/και παρέας.

Στα Καλάβρυτα το κόστος για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 187€ έως 337€. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης (187€), αφορά διαμέρισμα 40τμ, ενώ η ανώτερη τιμή (337€) διαμέρισμα 100τμ με 2 Υ/Δ. Το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών είναι κυρίως 55τμ-65τμ. Το ποσοστό προ-κρατήσεων στον Αχαϊκό ορεινό προορισμό αγγίζει το 83%.

Οι Αρκαδικοί προορισμοί καταγράφουν μικρή δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Στη Δημητσάνα το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 262€ έως 393€. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης, αφορά διαμέρισμα 48τμ, ενώ η ανώτερη τιμή διαμέρισμα 100τμ με 3Υ/Δ. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 90%.

Στη Στεμνίτσα, με 92% προ-κρατήσεις, το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 272€ για κατοικία 70τμ με 2 Υ/Δ, με δυνατότητα φιλοξενίας 4μελης οικογένειας ή και παρέας.

Ενώ, στο Λεβίδι το κόστος διαμονής διαμορφώνεται από 168€ έως 299€ για δυο διανυκτερεύσεις. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης, αφορά διαμέρισμα 30τμ, ενώ η ανώτερη τιμή διαμέρισμα 90τμ με 2Υ/Δ.

Στο Καρπενήσι το κόστος διαμονής σε κατοικία 40τμ διαμορφώνεται στα 221€, ενώ για chalet 85τμ αγγίζει τα 381€. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 91%.

Στην Πορταριά, διαμέρισμα 35τμ μισθώνεται προς 224€ για δυο διανυκτερεύσεις, ενώ διαμέρισμα 61τμ με 2Υ/Δ προς 262€. Η Πορταριά καταγράφει ποσοστά προ-κρατήσεων της τάξεως του 94%.

Στα Ιωάννινα προορισμός Σαββατοκύριακου τόσο για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας οδού, όσο και για τους Πελοποννήσιους και Αιτωλοακαρνάνες μέσω της Ιόνιας Οδού, το κόστος διαμονής σε κατοικία 40τμ, σε απόσταση μικρότερη τους ενός χιλιομέτρου από το κέντρο της πόλης, διαμορφώνεται στα 166€ για δυο διανυκτερεύσεις, ενώ για διαμέρισμα 62τμ, στα 337€. Τα Ιωάννινα, καταγράφουν ποσοστά προ-κρατήσεων της τάξεως του 84%.

Στην Καλαμπάκα, έναν θρησκευτικό προορισμό με έντονη κινητικότητα ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα, καταγράφεται ποσοστά προ-κρατήσεων της τάξεως του 77%. Η Καλαμπάκα διαθέτει έντονη δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, με αρκετά ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες. Το κόστος διαμονής σε διαμέρισμα 31μ για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 132€, ενώ για διαμέρισμα 125τμ με 3Υ/Δ, αγγίζει τα 224€. Βασικός παράγοντας διαμόρφωσης της τιμής μίσθωσης, αποτελεί η απόσταση από το κέντρο της πόλης. 

Στην Καστοριά καταγράφονται ποσοστά προ-κρατήσεων της τάξεως του 87%. Το κόστος διαμονής σε διαμερίσματα σε απόσταση 1-1,5χιλ από το κέντρο της πόλης κυμαίνεται από 122€ έως 224€. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης, αφορά διαμέρισμα 50τμ, ενώ η ανώτερη τιμή διαμέρισμα 110τμ με 3Υ/Δ.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν σύνηθες προορισμό τόσο των Αθηναίων όσο και των Αχαιών λόγω του καλού οδικού δικτύου και της κοντινής απόστασης. Το κόστος διαμονής σε κατοικία 65τμ με δυνατότητα φιλοξενίας 4μελης οικογένειας ή και παρέας, διαμορφώνεται στα 299€ για δυο διανυκτερεύσεις. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, τα Τρίκαλα Κορινθίας καταγράφουν μικρή δυναμική ακινήτων εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Πηγή/Επεξεργασία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδιά, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. ÎŸÎ»ÏŒÎºÎ»Î·ÏÎ¿ διαμέρισμα ή/και κατοικία. Ξεκίνησαν οι προκρατήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Ωστόσο, παρά τις αυξημένες πληρότητες οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκα κόστη λειτουργίας. «Οι καλές πληρότητες που καταγράφονται τα τριήμερα του Νοεμβρίου δεν μπορούν να συγκριθούν ή να καλύψουν τα αυξημένα κοστολόγια της φετινής χρονιάς (κόστος ενέργειας)», τονίζει ο πρόεδρος του E- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας και προχωρά σε μια πρώτη εκτίμηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, «αρκετοί συμπολίτες μας φαίνεται να οργανώσουν τις Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες διακοπές τους από νωρίς. Τα ποσοστά προ-κρατήσεων στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών είναι άνω του 60%-70%, ενώ οι τιμές ήδη έχουν αρχίσει να «τσιμπάνε», καταλήγει ο κ. Μπάκας.

Πηγή:iefimerida