Η Κοζάνη “κλέβει” την λαϊκή αγορά των Τρικάλων

Στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής Κοζάνης μπαίνει η λαϊκή αγορά των Τρικάλων, η οποία ανανεωμένη και σύγχρονη λειτουργεί στη Θεσσαλική πόλη από το Μάρτιο του 2021, έχοντας πάρει τα εύσημα όλης της χώρας.

Στη Θεσσαλική πόλη θα βρεθούν σήμερα τόσο ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Τάκης Παφύλης, όσο και ο επικεφαλής της παράταξης «Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης», Κυριάκος Μιχαηλίδης, οι οποίοι θα κάνουν αυτοψία του χώρου και θα ενημερωθούν από την τοπική δημοτική αρχή για τη λειτουργία της λαϊκής των Τρικάλων, αλλά και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2015.

Τακτοποιημένη, σύγχρονη και λειτουργική για παραγωγούς, εκθέτες και καταναλωτές, η λαϊκή των Τρικάλων είναι και… δικτυωμένη, καθώς ο Δήμος Τρικκαίων παρέχει δωρεάν wi-fi, ειδική ιστοσελίδα με τα νέα της λαϊκής αγοράς και ειδική τηλεφωνική γραμμή.

Επίσης, διαθέτει Κέντρο Πληροφόρησης, σε οικίσκο ακριβώς στο κέντρο της αγοράς. Σε αυτό, ο Επόπτης της Λαϊκής Αγοράς και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονται καθημερινώς κοντά στον παραγωγό και τον καταναλωτή, ρυθμίζοντας όσα θέματα προκύπτουν. Το Κέντρο διαθέτει επίσης απινιδωτή και φαρμακείο για παροχή βοήθειας .

Σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, συζητείται ως πρώτο θέμα η έκκριση του κανονισμού Λαϊκών Αγορών και πιθανότατα οι Τάκης Παφύλης και Κυριάκος Μιχαηλίδης θα ενημερώσουν το σώμα για τη συγκεκριμένη επίσκεψη.

Ζήσης Πιτσιάβας . ptolemeos.gr