Η νέα απογραφή και η απώλεια έδρας “ανάβει φωτιές” στους υποψήφιους βουλευτές του Ν. Τρικαλων

Το trikalatroll.gr  με παλιότερο του άρθρο (ΕΔΩ) έχει επισημάνει το ενδεχόμενο απώλειας μιας έδρας από το νομό Τρικάλων εξαιτίας των στοιχείων της νέας απογραφής, γεγονός που συνεπάγεται και τη μείωση του αριθμού των υποψηφίων, από έξι που είναι σήμερα σε πέντε.
Κι αυτό γιατί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.Eφόσον οι εκλογές γίνουν μετά τις 30 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν με τη νέα απογραφή, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πού υπάρχουν, θα επιφέρει τη μείωση των εδρών από τέσσερις που είναι σήμερα σε τρεις.
Επίσης κι αν ακόμα οι εκλογές γίνουν πριν τις 30 Μαρτίου, οι επαναληπτικές -εφόσον το πρώτο κόμμα δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση-θα διενεργηθούν με τη νέα απογραφή.
Το ενδεχόμενο λοιπόν κανένα ακόμα να μην μπορέσει να εκλέξει στο νομό Τρικάλων πάνω από ένα βουλευτή φαντάζει ως το πλέον δυνατό, με αποτέλεσμα ο στόχος των υποψηφίων να είναι πολύ στενάχωρος, καθόσον μόνο η πρωτιά θα τους εξασφαλίζει τo πολιτικό  μέλλον.

Είναι λογικό και επόμενο, οι υποψήφιοι βουλευτές και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα , αφού προσθέτως στο δυσμενές αυτό σενάριο, θα πρέπει να να περικοπούν ένας ή και δύο ακόμη από τους φερόμενους ως υποψηφίους βουλευτές.