Η ΝΔ έχασε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία -Κέρδισε Πελοπόννησο

Τα αποτελέσματα του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών έφεραν ανατροπές τόσο στις 5 από τις 6 περιφέρειες που στήθηκαν κάλπες και αυτή την Κυριακή, αλλά και στους δύο μεγάλους δήμους της χώρας την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Χάρης Δούκας κέρδισε τον Κώστα Μπακογιάννη και είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, ενώ ο Στέλιος Αγγελούδης επικράτησε με συντριπτική διαφορά του Κώστα Ζέρβα και αναλαμβάνει δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Στις περιφέρειες η ΝΔ κέρδισε στην Πελοπόννησο με τον Δημήτρη Πτωχό, αλλά έχασε σε 4 περιφέρειες από γαλάζιους αντάρτες, ενώ στη Θεσσαλία νέος περιφερειάρχης είναι ο Δημήτρης Κουρέτας.

Η ΝΔ έχασε τους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης

Στο δήμο Αθηναίων ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, τον οποίο στήριξες και ο ΣΥΡΙΖΑ στο β΄γύρο των δημοτικών εκλογών, έκανε τη μεγάλη έκπληξη και την ανατροπή και από το 14,19% του πρώτου γύρου κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος με 55,98% έναντι του Κώστα Μπακογιάννη με 44,02.
Στο δήμο Θεσσαλονίκης ο Στέλιος Αγγελούδης σημείωσε μία συντριπτική νίκη έναντι του τέως δημάρχου της πόλης Κώστα Ζέρβα με ποσοστό 67,34% έναντι 32,66% του ανθυποψηφίου του.