Η φέτα έγινε το απόλυτο trend του φετινού καλοκαιριού στους New York Times

Είναι γνωστό ότι ένα από τα μεγαλύτερα trend συνταγών που κάνει θραύση, ειδικά στους νέους, είναι η περίφημη συνταγή feta pasta, δηλαδή ζυμαρικά με φέτα και ντομάτα στον φούρνο. Τώρα οι New York Times επιβεβαιώνουν ότι το αγαπημένο μας τυρί είναι απόλυτο trend.

Στην κατηγορία Cooking της αμερικανικής εφημερίδας με τους εκατομμύρια αναγνώστες, παρουσιάζεται μια πρωτότυπη συνταγή με τη φέτα …αλλιώς. Ο τίτλος της συνταγής είναι “Μαριναρισμένη φέτα με βότανα και κόκκους πιπεριού”.

“Ξεκινήστε με μια φέτα καλής ποιότητας”

Οι καλύτερες συνταγές συχνά χρειάζονται απλώς ένα καλό συστατικό, έτσι γίνονται εξαιρετικές με ελάχιστη προσπάθεια, γράφουν οι New York Times. Και συνεχίζουν:

Για αυτό το εύκολο ορεκτικό, ξεκινήστε αγοράζοντας μια ελληνική φέτα καλής ποιότητας, κατά προτίμηση σε άλμη, η οποία είναι πιο κρεμώδης από τις συσκευασίες σε κενό αέρος που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ.

Πολλές “φέτες” του εμπορίου παράγονται μόνο με αγελαδινό γάλα και αυτό μπορεί να δίνει μια μονότονη γεύση, οπότε αναζητήστε μια αυθεντική που να περιέχει και πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, που δίνουν την χαρακτηριστική γεύση του τυριού.

ΦΕΤΑ

Κόβουμε τη φέτα, τη ρίχνουμε σε ένα πιάτο με λεμόνι, κόκκους πιπεριού και τσίλι και τη βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Ρίξτε το μίγμα με κουτάλι πάνω σε κροστίνι ή σερβίρετε μαζί με αυγά, ψάρι, σαλάτα, ψητά ή ψητά λαχανικά ή πάνω από ένα μπολ με ζυμαρικά.

 

thetoc