Η Coca-Cola τελικά με χορηγία θα λύσει το αντιπλημμυρικό πρόβλημα της Μπάρας Τρικάλων

Δωρεά ύψους 500.000€ θα χορηγήσει η Coca-Cola για να κατασκευαστεί μέσω της θυγατρικής της τεχνικής εταιρείας(Global Water Partnership Mediterraneean) το νέο αντιπλημμυρικό έργο στην Μπάρα Τρικάλων και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μπαλκούρας.

Αυτό αποκάλυψε χθες, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Νίκος Σακάς αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της εταιρείας να επιλέξει τον δήμο Τρικκαίων για την εν λόγω δωρεά.

Όπως  τόνισε ο δήμαρχος Τρικκαίων η εταιρεία ενδιαφέρθηκε να κατασκευάσει με δικά της έξοδα(χορηγία) ένα έργο στη Θεσσαλία. Τόσο ο δήμος Βόλου όσο και  οι δήμοι Καρδίτσας και Λάρισας δεν έδειξαν τα ανάλογο ενδιαφέρον με αποτέλεσμα και ύστερα από συσκέψεις με τις τεχνικές υπηρεσίες και τους μηχανικούς της εταιρείας να συναποφασιστεί η πραγματοποίηση αντιπλημμυρικού έργου για να λυθεί το πρόβλημα της περιοχής της Μπάρας και του Αγίου Νεκταρίου.

Καταλυτική στην κατάληξη της συμφωνίας- όπως δήλωσε ο κ. Σακκάς-ήταν η παρέμβαση του τρικαλινού διευθυντικού στελέχους της Coca-cola κ. Εύας Χιώτη.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το προτεινόμενο αντιπλημμυρικό έργο  που θα κατασκευαστεί με τη χορηγία της Coca-Cola, είναι η τρίτη κατά σειρά μεγάλη αντιπλημμυρική  παρέμβαση που θα γίνει στην Μπάρα για την επίλυση του προβλήματος της, αφού όπως φαίνεται πάρα τις  επανειλημμένες διαβεβαιώσεις και  την πρόσφατη  μετα-Daniel   παρέμβαση και μάλιστα με έργο απευθείας ανάθεση,  η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής δεν έχει επιτευχθεί.

Ελπίζουμε τελικά πως αυτή την φορά θα επιλυθεί οριστικά και να μη χρειαστεί ακόμη ένα έργο για να λύσει το πρόβλημα της πολύπαθης Μπάρας.