Θανάσης Λιούτας: Ενστάσεις για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους για να λάβουν την εξισωτική

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Ευάγγελο Σημανδράκο, με σκοπό να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι δεν έλαβαν την εξισωτική, θα μπορέσουν να κάνουν ένσταση.

Βάσει της ενημέρωσης του Βουλευτή και της κατοπινής ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι προσφυγές θα πρέπει να υποβληθούν εντός δέκα εργάσιμων ημερών στη διεύθυνση: https://eae.opekepe.gov.gr/landing-page, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών Τaxisnet.

Επιπρόσθετα προς διευκόλυνση των παραγωγών ορίζεται ότι η φόρμα υποβολής της ενδικοφανούς προσφυγής είναι προσωποποιημένη και εμφανίζει ανά υπομέτρο τους κωδικούς απόρριψης που αφορούν τον συγκεκριμένο χρήστη. Για όσους έχουν υποβάλει αίτημα  ένταξης και έχουν απορριφθεί σε παραπάνω από ένα υπομέτρο, πρέπει να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή για κάθε υπομέτρο χωριστά.

Η ενδικοφανής αυτή προσφυγή δύναται να αφορά, την επαναξιολόγηση της αίτησης ενίσχυσης μέσω της ισχύουσας διαδικασίας και την ένσταση κατά ενός ή περισσότερων κωδικών απόρριψης.

Ειδικότερα, αξίζει να επαναλάβουμε ότι αναφορικά με τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους είχε δημιουργηθεί ένα ζήτημα, καθώς δεν συμπεριλήφθηκαν στην κατάσταση των εγκεκριμένων παραγωγών της 1ης κατάταξης για την Εξισωτική Αποζημίωση του έτους 2022.

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι υπάρχει διαβεβαίωση, η οποία δόθηκε και στον ίδιο τον Βουλευτή, κ. Λιούτα, ότι με την αύξηση του Προϋπολογισμού του Μέτρου για το έτος αιτήσεων 2022, κατά 14 εκατομμύρια ευρώ, τα απαιτούμενα ποσά για την ένταξη και την πληρωμή των μετακινούμενων κτηνοτρόφων είναι επαρκή.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή κ. Αθ. Λιούτα