Θανάσης Λιούτας: Οι νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις στηρίζουν την κοινωνία

Τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις και τα νέα μέτρα στήριξης, τα οποία ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, σχολίασε ο Θανάσης Λιούτας σε συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας το μεγάλο μέγεθος της στήριξης που θα παρέχουν.

«Πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων, τόνισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, το οποίο στοχευμένα και ουσιαστικά έρχεται να στηρίξει τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για την άμεση υλοποίηση των πολύ σημαντικών εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ, πριν λίγους μήνες». «Επί διακυβέρνησής μας, ταυτίζονται τα λόγια με τα έργα. Οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις μας πάντοτε οδηγούν σε πράξεις στήριξης και ανάπτυξης».

«Χορηγείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση, 250 ευρώ,  έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2022, στους ευάλωτους συνταξιούχους, στους δικαιούχους του αναπηρικού επιδόματος, στους ανασφάλιστους υπερήλικες, στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και στους δικαιούχους Επιδόματος Παιδιού.

Μειώνεται σε 10 χρόνια από 20, ο χρόνος παραγραφής των ασφαλιστικών οφειλών που δεν έχουν βεβαιωθεί.

Μονιμοποιείται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Επιδοτείται το 40% των ασφαλιστικών εισφορών για μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, στον ιδιωτικό τομέα.

Μειώνεται το ποσοστό αναπηρίας από 67% σε 50% για τη λήψη σύνταξης και παροχών αναπηρίας για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ, για τους οποίους προβλεπόταν μεγαλύτερο ποσοστό».

«Όλα τα παραπάνω», δήλωσε ο κ. Λιούτας, «αποτελούν μόνο μερικές από τις συνολικές, πολύ ευεργετικές ρυθμίσεις, οι οποίες ψηφίστηκαν με το νέο νομοσχέδιο».

Επιπρόσθετα, τόνισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, εισήχθη διάταξη με τη οποία επεκτείνεται σε όλους τους ένστολους το δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας». Με αυτό αναγνωρίζονται έως και πέντε επιπλέον χρόνια ασφάλισης με την καταβολή των αντίστοιχων εισφορών.

Παράλληλα ο Θανάσης Λιούτας τονίζει ότι έρχεται και μια πολύ σημαντική αύξησης στις συντάξεις, ύψους 7,75%. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική αύξηση, η οποία θα τονώσει και θα ενισχύσει το εισόδημα των συνταξιούχων μας.

Στο σύνολό τους οι νέες ρυθμίσεις, υπογράμμισε ο κ. Λιούτας, αποδεικνύουν στην πράξη την ευαισθησία και τη συνέπεια της Κυβέρνησής μας στη βοήθεια και στη στήριξη. Πρόκειται για διατάξεις, οι οποίες αφορούν τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Μέσα σε δύσκολες εποχές, μέσα σε πρωτόγνωρες κρίσεις, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών με πράξεις.

«Η συνεχής στήριξη αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί την ουσία της πολιτικής μας».