Θα “βουλιάξει” η Καλαμπάκα: 99% οι προ-κρατήσεις τα Χριστούγεννα και 95% την Πρωτοχρονιά.

Με αισιόδοξα μηνύματα ξεκίνησε η φετινή χειμερινή σεζόν τόσο για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όσο και για τους ξενοδόχους ορεινών περιοχών από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου όπου οι πληρότητες άγγιξαν το 100% στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών, ενώ, υψηλές πληρότητες καταγράφηκαν σχεδόν στο σύνολο των Σαββατοκύριακων του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates.

Η Καλαμπάκα, αποτελεί θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων. Οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 97%, με το κόστος να κυμαίνεται από 496€ για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ενώ, για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 84% και το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις από 337€ έως 587€.

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών από τα μέσα του Νοεμβρίου ήταν ήδη άνω του 80%, πλέον σε πολλούς ορεινούς προορισμούς αγγίζει το 100%.

Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη.

Στοιχεία in.gr

Προηγούμενο άρθροΕίναι δυνατόν, την ώρα που o ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας,  δηλώνει την αντίθεσή του στην  κατασκευή ανεμογεννητριών  στον ορεινό μας όγκο, να “πέφτουν βροχή”  νέες αιτήσεις. Κάτι πρέπει να κάνει για να τον πιστέψουν.
Επόμενο άρθρο«Αλλάζω συσκευή» Ακόμη 140.000 vouchers. ‘Ερχεται πρόγραμμα και για επιχειρήσεις