Θα “βουλιάξει” η Καλαμπάκα: 99% οι προ-κρατήσεις τα Χριστούγεννα και 95% την Πρωτοχρονιά.

Με αισιόδοξα μηνύματα ξεκίνησε η φετινή χειμερινή σεζόν τόσο για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όσο και για τους ξενοδόχους ορεινών περιοχών από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου όπου οι πληρότητες άγγιξαν το 100% στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών, ενώ, υψηλές πληρότητες καταγράφηκαν σχεδόν στο σύνολο των Σαββατοκύριακων του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates.

Η Καλαμπάκα, αποτελεί θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων. Οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 97%, με το κόστος να κυμαίνεται από 496€ για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ενώ, για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 84% και το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις από 337€ έως 587€.

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών από τα μέσα του Νοεμβρίου ήταν ήδη άνω του 80%, πλέον σε πολλούς ορεινούς προορισμούς αγγίζει το 100%.

Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη.

Στοιχεία in.gr