“Επιτελικά σχεδιασμένη” ή “άκαιρη” η εκδήλωση ενδιαφέροντος του Άρη Μερεντίτη, για τον Δήμο Τρικκαίων;

Σε κοινή στήριξη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του Λευτέρη Παπαγιανάκη για τον Δήμο της Αθήνας φαίνεται ότι μεθοδεύεται σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες.

Ο Λ. Παπαγιαννάκης γιος του Μιχάλη, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν της Ανανεωτικής Αριστεράς, φέρει ιστορικό όνομα αν και διαθέτει χαμηλή αναγνωρισιμότητα.

Θεωρείται όμως από την Κουμουνδούρου και την Χαριλάου Τρικούπη, ως υποψηφιότητα κοινής αποδοχής στον προοδευτικό χώρο, με μεγάλη διεισδυτικότητα στον μεσαίο χώρο και ισχυρές πιθανότητες απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.

Είναι σίγουρο ότι ανάλογες συμμαχίες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τα δύο κόμματα της κεντροαριστεράς θα επιδιώξουν και σε άλλους Δήμους ανά την επικράτεια, όπως τα Τρίκαλα.

Γι αυτό και πολλοί γνώστες των παρασκηνίων στην περιοχή μας, πιστεύουν ότι η πρόσφατη δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Δήμο Τρικκαίων του κ. Αρη Μερεντίτη, δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Κι αυτό γιατί συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα προκειμένου να τύχει της στήριξης μεγάλου μέρους του κέντρου και της αριστεράς, αλλά και ισχυρή επιρροή στους αστούς ψηφοφόρους.

Επιπλέον η αυτό-πρόταση του απαντά με γενναιότητα  στην απροθυμία που παρουσιάζεται στον αυτοδιοικητικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, να μπει κάποιος “μπροστά από το κάρο” την ώρα που όλοι “στρίβουν δια του αρραβώνος”, απροθυμία ωστόσο κατανοητή, καθόσον πολλοί υποστηρίζουν ότι η αναμέτρηση με το σημερινό Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου  παραπέμπει στις γαλοπούλες που βοσκούν αμέριμνα τέτοιες μέρες. 

Όλα αυτά προσώρας, προσκρούουν στις διαταραγμένες σχέσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση Καιλή, Ο χρόνος ωστόσο θεραπεύει τα πάντα.