Και ξαφνικά οι Τρικαλινοί  ΠΑΣΟΚ-Συριζαίοι μέθυσαν από τη νίκη

Έχουν πλάκα τελικά οι  ΠΑΣΟΚ-Συριζαίοι που ξαφνικά ένιωσαν ένα βήμα πριν από την εξουσία. Η νίκη Κουρέτα τους «μέθυσε», και άλλους τους διασκέδασε.

Και αυτό μέχρι σε ένα σημείο είναι δικαιολογημένο. Η στέρηση εξουσίας για χρόνια είναι αμαρτία, και πολλές φορές η αμαρτία είναι γλυκιά. Έχω πέντε  χρόνια να γελάσει το χείλι μου έλεγε στα μεθεόρτια γνωστό στέλεχος του αριστερού χώρου. Αμ εγώ που έχω 10, τι να πω απαντούσε  ο άλλος συνεταίρος της νίκης.

Εν τέλει όμως ποιος νίκησε;

Νίκησαν τα κόμματα που έδωσαν στήριξη στον Κουρέτα; Νίκησε ο Κουρέτας ή μήπως περισσότερο έχασε ο Aγοραστός εξαιτίας της αλαζονείας που αναπτύχθηκε, των άστοχων και προκλητικών παρεμβάσεων της Κυβέρνησης, της παντελούς έλλειψης σεβασμού προς τον θεσμό της αυτοδιοίκησης που επιδείχτηκε.

Αλήθεια πόσο άνετα αισθάνονται για να  πανηγυρίζουν , όταν όλα αυτά τα χρόνια ήταν  απόντες  από αυτοδιοικητικά όργανα, όταν δεν έκαναν τη στοιχειώδη αντιπολίτευση, όταν δυσκολεύτηκαν να βρουν υποψηφίους για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια τους, όταν την πρώτη Κυριακή οι αυτοδιοίκητικοί τους συνδυασμοί όπως πχ στο δήμο Τρικκαίων  και στο δήμο Καλαμπάκας καταποντίστηκαν, αφού τα ποσοστά που πήραν υπολείπονται κατά πολύ του αθροίσματος  των  ποσοστών που πήραν τα κόμματα στις εθνικές εκλογές.

Για αυτό, όταν σήμερα, έρχονται και λένε ότι ανέκαμψαν  πολιτικά, μάλλον δεν έλαβαν το μήνυμα.

Γιατί μηνύματα από την κάλπη  στάλθηκαν σε όλες τις πλευρές